Londen Classique

Londen Classique - fietsen in Zwift
(Last Updated On: 17/01/2021)

Londen Classique is de kortste route in de kaart van Zwift, maar wel met een lange aanloop. De eigenlijke route is maar 5,4 km lang met een aanloop van 5,7 km als je de route rijdt in wedstrijd of groepsrit. Het is één van de vlakste routes in Zwift. Het weinige hoogteverschil maakt het tot een zeer snelle route tijdens groepsritten of wedstrijden. Op de Route ligt één sprint op “The Mall” die je 2 keer aandoet. Op deze plek lag ook de aankomst van de Olympische wegrit in 2012. De race werd gewonnen door Aleksandr Vinokoerov voor Uran.

Londen Classique

Afstand5,40 km
Aanloop5,7 km
Totaal 1 x route11,10 km
hoogtemeters19 m
Hm/10 km35,19 m

Bekilimmingen

geen

Sprints

The Mall sprint forward 2x

Kaart van Londen Classique

Londen Classique - Zwift

Profiel van Londen Classique

profiel Londen Classique - Zwift

Londen Classique - de route en info.

De Start van deze route bevindt zich op The Mall of aan de startplek in de buurt van de Tower of London bij het deelnemen aan een wedstrijd of groepsrit. Voor je op de eigenlijke route komt moet je eerst nog een aanloop van 5,7 km afwerken langs de Thames. Dit eerste stuk is licht golvend met een paar honderd meter oplopend voor je op het eigenlijke parcours komt. Na het oplopende stuk kom je op Tragalgar Square en draai je rechts af op het parcours van Londen Classique in Zwift. Het is dan nog een kleine 2 km voor je aan de eerste echte ronde van de route begint. Die gaat in aan de aankomst van o.a. de olympische wegrit 2012. Op deze plek is ook de eerste sprint van de rit en de startplek als je de route alleen rijdt.

De route loopt via The Mall naar Constitution Hill om rechtsomkeer te maken en voorlangs Buckingham Palace richting parlement te rijden. Van daaruit gaat het terug richting Trafalgar Square waar we na de lead-in op de route zijn gekomen. Wat volgt is een stukje Strand en de boog van de laatste km om weer via Trafalgar Square de laatste rechte lijn richting aankomst op The Mall in te gaan. Als je deze route voor de eerste keer doet, krijg je hier de badge voor de Londen Clasique.

Beelden zeggen meer dan woorden

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën