Lutece Express – Parijs volgens Zwift

Lutece Express
(Last Updated On: 25/12/2020)

Lutece Express is één van de twee mogelijke routes in het Parijs van Zwift. De kaart werd geïntroduceerd ter gelegenheid van de virtuele Ronde van Frankrijk 2020 die in juli 2020 is doorgegaan. Samen met de kaart van Frankrijk was dit toen een aanzienlijke uitbreiding voor Zwift.

Lutece Express – De wereld op zijn kop.

Lutece Express is de lokale ronde van de echte Ronde van Frankrijk maar dan in tegenovergestelde richting. Aankomst en vertrek bevinden zich op de Champs-Élysées. De Avenue des Champs-Élysées loopt tussen de Place de la Concorde (in het oosten) en de Place de l’Étoile (in het westen, waar de Arc de Triomphe zich bevindt). De vertrekplek voor deze route ligt ter hoogte van de aankomst, maar dan in tegenover gestelde richting. Dit zorgt voor een aanloop of lead-in van 3,5 km voor je aan het eigenlijke rondje begint aan de aankomst. In de lead-in heb je al de klim richting Arc de Triomphe en een sprint in de afdaling richting aankomts.

Vanaf de aankomst begint dan het eigenlijke rondje richting Place de la Concorde en de Jardin des Tuileries. Na de duik in de tunnel kom je langs de Seine om zo terug op de Champs-Élysées richting Arc te Triomphe te klimmen. Ronde de Arc de Triomphe vlakt de weg af en na de sprint op de Champs-Élysées gaat het in rechte lijn naar de aankomst.

De route is goed voor 6,6 km met 39 hoogtemeters. Dit is zonder de lead-in.

Lutece Express - Parijs volgens Zwift
Lutece Express – Parijs volgens Zwift

Lutece Express op Strava.

Er is een segment van Lutece Extress op Strava. Het segment is gemaakt door de mensen van zwiftinsider en komt dus perfect overeen met de route.
Onder het segment in een rit met de route op kerstdag.

Route in beeld.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën