makeup days van tour de zwift

(Last Updated On: 24/02/2021)

De makeup days van tour de Zwift zijn achter de rus en dus ook de laatste kans om alle negen ritten te voltooien. De makeup days voor de Tour de Zwift zijn een geweldig initiatief om toch een uitdaging zoals de tour de Zwift tot een goed einde te brengen.

Rit 6 van de Tour du Zwift met de geliefde Alpe du Zwift
Rit 6 van de Tour du Zwift met de geliefde Alpe du Zwift

Een extra dag voorzien op maandag

De mensen bij Zwift hebben op vraag van vele gebruiker s op maandag een extra dag voorzien als makeup day. je had dus drie extra dagen om de nog te rijden ritten tot een goed einde te brengen. Alles om de Tour du Zwift te voltooien en als onevenaarbare prijs een virtueel shirt te mogen dragen in een virtuele wereld.
De Tour du zwift is voor zwift zeker een succes geweest. Ik heb aan geen enkele rit deelgenomen met mider dan 1000 deelnemers uitgezonderd op de makeup days.

Alpe du Zwift in rit 6 op makeup day

Ik had nog vier ritten goed te maken om de Tour du Zwift te voltooien. Eentje daarvan was rit 6 met de beklimming van Alpe du Zwift. Dit was de eerste keer dat ik de Alpe beklom in een georganiseerde rit en het heeft zeker zijn nut gehad. Je gaat toch altijd een beetje harder met ’tegenstanders’.
Ik had dan nog geluk dat ik bijna aaneensluitende een volgende van de 4 in te halen ritten heb kunnen voltooien.

De korte versies op Makeup day

Waar ik de keuze had ben ik wel telkens voor de korte versie gegaan. Zo was de rit na de Alpe maar 28 km en in 46 minuten voltooid. De eerste dag heb ik dan nog een korte versie gereden van rit 7 in Innsbruck. Voor één dag was dit wel echt genoeg.
Voor de tweede dag had ik dan enkel nog rit 3 te voltooien om alles gereden te hebben en de prijs te kunnen ontvangen.

Enorme groepen op zwift

Ik hoop dat Zwift nog meer van dergelijke uitdagingen organiseert. Wat me heel erg aantrok is de grote van het deelnemersveld en als gevolg daarvan voldoende deelnemers zodat er altijd wel een aantal mensen van je niveau zijn.
De mogelijkheid tot echt voluit te gaan in groep is aanwezig maar eveneens om een rustige rit in groep te doen.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën