Meetup met vrienden in Zwift

Meetup met vrienden in Zwift
(Last Updated On: 23/12/2020)

De meetup met vrienden is nog niet aan bod gekomen. Bij het updaten naar de Zwift companion app 3 in december 2018 werd deze functie aan Zwift toegevoegd. Via meetup heb je de mogelijkheid om samen met vrienden een rit te organiseren. Wat is het grote verschil met groepsritten? Een meetup is niet openbaar en je kan ze zelf aanmaken. De meetup kan zowel voor lopers als fietsers. Deelnemers zijn wel beperkt tot je volgers in Zwift.

meetup in Zwift organiseren
meetup in Zwift organiseren

Een meetup organiseren.

Een meetup met je vrienden organiseren is erg eenvoudig. Je kan de functie vinden in de Zwift Companion App onder events. Het symbool met drie mannetjes bij elkaar brengt je naar het scherm waar je via “create meetup” naar de instellingen voor de meetup gaat.

In deze instellingen kan je al de nodige keuzes maken voor de meetup. Je hebt de keuze tussen fietsen en lopen. Datum en uur is natuurlijk belangrijk. De planning is beperkt tot 7 dagen in de toekomst.

Keuze van kaart en route.

Je hebt de keuze uit alle kaarten of werelden van Zwift met uitzondering van Crit City en Bologna als locatie voor de meetup. Crit City en Bologna zijn voorbehouden voor de georganiseerde groepsritten en dan vooral voor wedstrijden in Zwift. Van alle kaarten heb je dan de keuze tussen alle officiële routes die beschikbaar zijn. Ondertussen is dat voor een kaarten zoals Watopia en Londen al een hele collectie.

In onderstaande voorbeeld is dit de route Big Foot Hills. Een route van 67 km. Je kan de hele route doen maar ook kiezen voor bijvoorbeeld maar 30 km te doen of eventueel kiezen voor een tijdsduur. In inplannen van een Meetup met een duur van 1 uur is dus perfect mogelijk.

instellingen van de meetup
instellingen van de meetup

Wie kan je uitnodigen voor de meetup?

Zoals eerde gezegd kan je enkel volgers uitnodigen en dit met een maximaal aantal van 100 personen. Je kan de vrienden die je wil uitnodigen aanduiden en zo toevoegen aan de lijst met deelnemers. Helemaal onderaan de instellingen kan je nog een kort bericht typen dat bij de uitnodiging wordt gevoegd.

De deelnemers die je hebt uitgenodigd moeten hun deelname nog bevestigen maar dan ben je klaar om te vertrekken.

In groep blijven of niet?

Er zijn nog twee instellingen die verduidelijking nodig hebben. De “customize your meetup” geeft je de mogelijkheid te kiezen of je als groep samen zal blijven.

Kies je none dan is het een normale rit waar de groep uit elkaar kan vallen. Wil je een kleine wedstrijd rijden dan is dit de instelling die je wil. Iedereen ontwikkeld de snelheid zoals normaal in Zwift.

Kies je bij “customize your meetup” voor “Keep Everyone Together” dan zal de groep samen blijven ongeacht van het wattage dat elke rijder ontwikkeld. Je kan dit wat vergelijken met een georganiseerde groepstraining. Enkel bij het stoppen met trappen zal je uit de groep vallen.
De snelheid van de groep zal bepaald worden door de traagste deelnemer. Aanvankelijk was dit een gemiddelde snelheid van de groep maar dit is in een latere update bijgesteld.

meetup only view of niet
meetup only view of niet

Wedstrijd in een meetup.

Een wedstrijd in meetup onder vrienden met uitslag is nu ook mogelijk. De selectie maak je ook in “CUSTOMIZE YOUR MEETUP”. Je zal in de lijst de optie “Race Results” vinden. Als je dit selecteert krijg je op het einde van de rit een uitslag te zien. Met deze optie is de late join ook uitgeschakeld. Het is dan ook onmogelijk om tijdens de rit alsnog aan te sluiten.

De weg alleen voor je groep(je).

Een onlangs toegevoegde optie is de Meetup-Only View. Met deze optie kan je kiezen om alleen de deelnemers van je groep te zien tijdens het rijden. In de de andere events zien we deze optie ook aan het werk. Alle andere Zwifters zijn niet te zien tijdens de rit. De klassementen van KOM’s en sprints vermelden enkel de namen van de deelnemers.

De chat laat ook enkel de berichten zien van de deelnemers. Gebruikers van Zwift die niet deelnemen aan de meetup kunnen de berichten binnen de meetup niet zien. Dit blijft zo tot je de rit verlaat of het einde van de meetup bereikt is.

Deze instelling is dus ideaal om kleine wedstrijdjes met je vrienden te rijden op de segmenten van Zwift.

Komen er nog extra updates aan meetup?

Komen er in de toekomst nog extra updates? Zwift blijft werken aan het verbeteren van zijn mogelijkheden en voor deze feature zullen ze dat ook wel doen.

Als ik aan uitbreidingen voor de meetups denk, kijk ik vooral naar de mogelijkheden die er nu zijn bij de georganiseerde ritten via Zwift zelf.

 • Organiseren van een wedstrijd met eindklassement. Is ondertusssen mogelijk.
 • Organiseren van een groepstraining. Kan wel via een kleine omweg.
 • De mogelijkheid om laattijdig nog aan te sluiten. De zogenaamde “Late join”
 • Uitbreiding naar ook niet volgers met uitnodiging via een url. (een hobbyfietser meetup?)
 • ……..

Welke extra functionaliteit willen jullie nog zien bij de meetups? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

4 reacties

 1. SportSport
 2. Bij events die worden aangeboden geboden wordt soms een route gefietst die niet standaard is. Het zou mooi zijn als je voor de meetup zelf een route kan maken net zoals je doet op bijvoorbeeld strava als je buiten gaat fietsen.

 3. zou graag een groepsritten organiseren maar dan als een workout uitvoeren. nu kun je alleen kiezen uit twee werelden. zou graag een workout maken

  1. Dat is nu precies wat k ook zocht of dit kan, zelf een groepstraining samenstellen. Maar helaas is dat dus nog geen optie.

   1. Het is wel mogelijk via een omweg. Hier kan je lezen hoe je toch een groepstraining in een meetup kan organiseren. Ik was net aan een artikel over deze optie aan het werken.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën