Mobiele App Strava krijgt update.

Mobiele App Strava krijgt update
(Last Updated On: 30/03/2021)

Als gebruiker van Strava zal je al wel gemerkt hebben dat de mobiele App van Strava aan update heeft gekregen. Het is even aanpassen aan de nieuwe indeling, maar alles blijft vlot te raadplegen.

Nieuwe indeling van mobiele App Strava.

Het navigeren tussen de verschillende onderdelen loopt via een balk onderaan het scherm van de app. De navigatiebalk is onderverdeeld in een Home, Kaarten, Opnemen, Groepen en Jij = je eigen gegevens. Alle onderdelen van de Strava-app worden zo eenvoudiger te bereiken.

Nieuwe navigatie in Strava
Nieuwe navigatie in Strava

Home in de Strava-app.

Strava Home in mobiele app
Strava Home in mobiele app

Op de plek krijg je het overzicht met de activiteiten van de personen die je volgt. Net zoals in de vorige versie kan je ook naar de details of kudos geven voor bepaalde activiteiten. Je eigen activiteiten worden ook in dit overzicht opgenomen maar zijn eenvoudiger terug te vinden via “jij” in het menu.

Kaarten in Strava.

Strava geeft je ook de mogelijkheid om routes uit te stippelen. Om dit te kunnen doen moet je wel een betalend account hebben. In de App van Strava kan je ook eenvoudig een route uitstippelen door met je vinger over de kaart te bewegen. Zo kan je eenvoudig een route uittekenen in een bepaalde vorm. De zogenaamde strava art.

De routes kunnen ook worden overgezet naar een ander navigatietoestel zoals een Garmin of Wahoo.

Hier staat alles wat je op een kaart kunt tekenen. Bekijk populaire delen van je trajecten in het Segmenten-tabblad. Suggesties zijn te vinden in het Routes-tabblad, waar je ook je volgende hardloopsessie of fietsrit kunt uitstippelen.

Heb je een paar records gevestigd of Local Legends-kronen gewonnen? Je kunt ze bekijken in het Opgeslagen-tabblad, waar ook je favoriete routes en segmenten zijn te zien.

kaarten en routes in Strava
kaarten en routes in Strava

Rit opnemen met Strava.

Ritten opnemen in Strava
Ritten opnemen in Strava

Hoe je het opnemen van activiteiten kan bereiken na het opstarten is gewijzigd maar de werking zelf ik hetzelfde gebleven.

Het Opnemen-scherm werkt nog hetzelfde als eerst. Maar wist je dat je nu binnenactiviteiten als yoga, gewichtheffen, crossfit en nog meer rechtstreeks vanaf je telefoon kunt opnemen? En als je er een hartslagmeter aan koppelt, kun je tijdens de training je BPM in real time bijhouden.

Het koppelen van een hartslagmeter is terug mogelijk nadat dit een tijdje niet meer werd ondersteund.

Groepen en uitdagingen.

Naast de groepen vind je hier ook de uitdagingen in Strava. Een overzicht van de beschikbare uitdagingen onder “CHALLANGES” en de actieve uitdagingen waaraan je kan deelnemen onder “ACTIEF”.

Via groepen kan je alle groepen zien waarvan je lid bent. je kan hier ook nieuwe groepen zoeken om lid van te worden.
Natuurlijk kan je ook al de laatste nieuwe berichten en activiteiten binnen de groepen volgen.

Neem deel aan een challenge om samen een doel na te jagen en zoek sporters en je favoriete merken in Clubs.

groepen en uitdagingen in Strava
groepen en uitdagingen in Strava

Jij – Al je info op één plek.

Jij in Strava - al je gegevens op één plek.
Jij in Strava – al je gegevens op één plek.

Houd je training bij, zoek naar fietsritten en hardloopsessies, en bekijk je profiel: hier kun je al je eigen informatie vinden.

Bekijk het resultaat van al je recente activiteiten in het Voortgang-tabblad of bekijk alle gegevens over je training in Activiteiten. Met de nieuwe zoektool kun je snel een bepaalde activiteit vinden en met behulp van de filters kun je sorteren op onder meer sport, afstand en periode.

Alles is makkelijker te bereiken.

De nieuwe indeling van de app van Strava is zeker geslaagd. De navigatie tussen de onderdelen is eenvoudiger en alles is gemakkelijker te vinden. Je eigen info is allemaal op één plek te vinden en je kan snel naar alle andere onderdelen van Strava.
Het vraagt wel even wennen maar dit voelt toch wel snel vertrouwd aan.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën