Mountainbikeroutes rond Kampenhout van Bloso

(Last Updated On: 27/09/2018)

mountainbike

Vandaag kan je over heel Vlaanderen bewegwijzerde mountainbikeroutes vinden. Deze routes worden aangeboden door Bloso en op de website van Bloso kan je een overzicht vinden van alle beschikbare routes. Om de groei van de mountainbikesport in goede banen te leiden werd een aantal jaren geleden de Vlaamse Stuurgroep Mountainbike opgericht waarin Bloso en de provinciale sportdiensten zetelen.
De Vlaamse Stuurgroep Mountainbike streeft naar een verantwoord, uniform en kwaliteitsvol kader voor het mountainbiken in Vlaanderen. Dit resulteert in mountainbikeroutes die voldoende variatie bieden op het vlak van moeilijkheidsgraad, off-roadpercentage, ondergrond.

Mountainbikeroutes rond Kampenhout

bewegwijzering Bloso mountainbikeroutes

De routes zijn over het algemeen goed aangeduid met een groen, blauw, rood of zwart driehoekje en op de site van Bloso wordt de moeilijkheidsgraad aangeduid door 1, 2 of 3 sterren. De routes die ik al heb gereden hebben een redelijk hoog off-roadpercentage. Ik moet wel zeggen dat ik niet vaak echt volledige routes rijdt maar ze hebben me wek geholpen om de omgeving met berijdbare paden voor de moutainbike te leren kennen en dan zelf een route te kiezen waar je die dag zin voor hebt. Vanuit het centrum van Kampenhout kan je drie mountainbikeroutes starten. Een route van 19 – 16 en 15 km. Ze sluiten op elkaar aan dus kan je gemakkelijk van de ene overschakelen op de andere. Onder staat de route van een rit die ik al een tijdje geleden heb gedaan. Er zitten stukjes in van elke route. Het kaartje is afkomstig uit strava en de route is geregistreerd met een Garmin Edge 705.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën