nationale kampioenschappen zwift 2018

(Last Updated On: 08/03/2018)

Nationale kampioenschappen in zwift. 24 februari worden de nationale kampioenschappen zwift gereden. Je kan net als in de echte kampioenschappen het recht winnen een jaar met een nationale trui te rijden.

nationale kampioenschappen zwift 2018
De nationale kampioenschappen zwift 2018 op 24 februari 2018

Die trui mag je natuurlijk dragen in zwift en het is een virtuele trui. Het zal moeilijk zijn deze buiten IRL te dragen. Eén voordeel, de trui gaat niet vuil worden en wassen moet je hem ook al helemaal niet.

Eerste nationale kampioenschappen zwift 2018?

Voor Nederland is het niet het eerste nationale kampioenschap zwift maar wel in dit algemene opzet. De vorige werd georganiseerd op initiatief van de KNWU. Dit jaar is de KNWU ook betrokken bij de organisatie van het Nederlandse kampioenschap. Dit is de eerste keer dat er van zwift uit een wedstrijd op deze manier wordt georganiseerd. Er zal kunnen gestreden worden voor 15 verschillende nationale truien en dit in een wedstrijd enkel onder landgenoten. De winnaar van elke wedstrijd krijgt dus het voorrecht om een jaar met de nationale trui van zijn land te rijden. België en Nederland hebben elk hun eigen wedstrijd.

wedstrijd op Watopia Volcano Climb

Als route voor de kampioenschappen werd gekozen voor “Watopia Volcano Climb” en deze moet drie maal gereden worden bij de wedstrijd voor mannen. Aan 22,8 km en 357,2 hoogtemeter per ronde maakt dat een race van ruim 68 km en 1000 hoogtemeters. Het is dus een lange wedstrijd vergeleken met de meeste wedstrijden in zwift. Er is geen onderscheid met categorieën.

De vrouwen rijden hetzelfde parcours maar dan 2 maal. Dat is nog altijd een totale afstand van 45 km en 700 hoogtemeter. Bij de vrouwen is er geen opsplitsing in categorieën. Er zal dus maar één uitslag zijn.

Iedereen kan deelnemen

Iedereen van de landen voor wie een wedstrijd georganiseerd kan deelnemen aan de race. Met welk land je kan deelnemen hangt van de nationaliteit af die je hebt opgegeven in je account van zwift. Je mag niet deelnemen aan een wedstrijd niet bedoeld voor jouw nationaliteit. Meld je dus enkel aan voor de wedstrijd van je land.

Verder gelden dezelfde regels als bij de meeste wedstrijden. Een hartslagmeter is verplicht en bij een gemiddeld vermogen van meer dan 5 w/kg volgt diskwalificatie of je moet data hebben van echte ritten buiten met gelijkaardige vermogens. Power-ups zijn toegelaten meer geen tijdritfiets en rijders die gebruik maken van z-power kunnen de wedstrijd niet winnen. Om in de uitslag te komen moet je geregistreerd zijn op zwiftpower.

truien nationaal kampioen in zwift

De winnaars van de race krijgen het voorrecht een jaar rond te rijden met een trui van nationaal kampioen.  De truien nationaal kampioen in zwift is natuurlijk een virtuele trui. Het is een zwarte trui met de vlag van het respectievelijke land.

trui nationaal kampioen zwift
trui nationaal kampioen zwift

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën