Nederland als fietsbestemming

Nederland - fietsland
(Last Updated On: 12/12/2020)

Nederland als fietsbestemming ligt voor de hand als je aan de infrastructuur denkt maar iets minder als je de meer uitdagende parcours zoekt. Toch vind ik Nederland een fantastisch land om te fietsen.

fietsinfrastructuur

De fietsinfrastructuur in Nederland is geweldig wat het fietsen al een stuk aangenamer maakt. Brede fietspaden die duidelijk gescheiden zijn van het autoverkeer zijn regel en geen uitzondering. De grote steden zijn ook ingericht voor het verplaatsen per fiets. Ik heb een 10-tal dagen doorgebracht in Amsterdam en was echt onder de indruk van de fietsinfrastructuur en de fiets is ook het vervoersmiddel nummer 1.

fietspad Amsterdam

Buiten de steden heb je dan dezelfde fietspaden en heel veel autoluwe of autovrije wegen voor fietsers. Dat maakt van Nederland een ideaal fietsland voor de sportieve en meer recreatieve fietser.

fietsroutenetwerk

Het fietsroutenetwerk is een ideale tool om je weg te vinden en een route te volgen. Het fietsroutenetwerk zal je via minder bekende wegen sturen. Tevens zullen het wegen zijn waar weinig tot geen gemotoriseerd verkeer is. Er is een app beschikbaar die je de weg kan wijzen. Fietsknoop is beschikbaar voor iPhone, Android en Windows. Met fietsknoop heb je heel het netwerk van België en Nederland bij de hand. Het is een handige tool om te plannen of de weg te vinden.

fietsen in en rond Amsterdam.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën