Nieuwe oude fiets peugeot avoriaz

(Last Updated On: 28/01/2020)

Ik heb me laten verleiden tot de aankoop van een oude Peugeot racefiets. Een Peugeot Avoriaz van 1989 denk ik. Er is nog wel wat opzoekwerk nodig om een de juiste leeftijd te bepalen.

Peugeot Avoriaz racefiets 1989
Peugeot Avoriaz racefiets 1989

Een oude racefiets op tweedehands kopen

Helemaal onbezonnen was de aankoop zeker niet. Ik was ingeschreven voor een cursus onderhoud voor de fietsliefhebber en vond in deze fiets een mooie gelegenheid om te oefenen. 65 euro nu ook geen enorme investering.
Dat plan is nu wel een beetje in het water gevallen omdat de cursus niet van start gegaan is wegens te weinig gegadigden. Als alles goed is zal ik pas in maart de cursus kunnen starten. Wachten tot maart om aan deze fiets te werken zit er ook niet echt in en het zal dus al doende leren zijn. Youtube zal me ook wel helpen met een oplossing te vinden voor bepaalde problemen.

Peugeot Avoriaz restaureren of opknappen

Nu is de vraag wat ik met de fiets ga doen. Ik kan hem proberen te restaureren in zijn oorspronkelijke staat en met de originele onderdelen of opknappen en nieuwe onderdelen gebruiken waar nodig.
Mijn voorkeur gaat uit naar de eerste optie. Ik denk dat de meeste originele onderdelen nog gemonteerd zijn. Enkel het zadel is vervangen. Zover ik online heb kunnen vinden stond er origineel een wit Selle Italia zadel op.

fietszadel Peugeot Avoriaz
fietszadel Peugeot Avoriaz

Verder ziet de fiets er nog wel ok uit. Hier en daar een klein plekje roest. Op een aantal plekjes zie je ook dat de lak is bijgewerkt. Ik zou graag de originele laklaag behouden met zijn tekenen van jaren lang gebruik. Ik weet alleen niet of haalbaar is. De roest verwijderen en dan een wax-laag of een clear coat. Dat zal ik allemaal nog eens goed moeten bekijken.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën