Nieuwe wegen in Watopia en Pace Partners voor lopers.

Nieuwe wegen in Watopia
(Last Updated On: 23/12/2020)

In de nieuwe update zijn een aantal nieuwe wegen in Watopia opgenomen. De nieuwe wegen verbinden al bestaande wegen met elkaar. Je kan nu een aantal binnenwegen of bypasses nemen. Met de nieuwe toevoegingen aan Watopia komen ook vier nieuwe routes variërend in afstand van 6,8 km tot iets meer dan 19 km.

Verkennen nieuwe wegen in Watopia.

Nieuwe wegen moeten worden verkend. De beste manier om de nieuwe wegen te verkennen is door de laatst toegevoegde routes te rijden. Vier routes na elkaar komt op ongeveer 66 km. Deze update is zeker niet de meest spectaculaire die er al is geweest. Het gaat dan ook maar over 4 extra kilometer weg die is opgenomen in de update. Ze zijn wel zo gekozen dat er een heel aantal nieuwe mogelijkheden komt om te rijden.

De nieuwe wegen en hun locatie.

In de Mayan Jungle is er een nieuwe verbinding, niet ver van de toegang tot de Alpe du Zwift, naar de weg aan de andere zijde van de rivier. Zoals in de rest van De Mayan Jungle is de ondergrond ook gravel. In beide richtingen daal je eerst naar de nieuwe brug om dan terug te klimmen naar de al bestaande weg.

Er is nu ook een verbinding tussen de twee bruggen die het kleine eilandje verbinden met het hoofdeiland. De verbinding vind je aan de sprintbanner na het Italiaanse dorp en loopt naar de brug in de afdaling van de Watopia KOM.

Met een volgende binnenweg of bypass kan je het lusje rond de berg van de Watopia KOM inkorten. De bypass is te vinden in de haarspeldbocht van de Watopia KOM en loopt naar de afdaling van dezelfde Watopia KOM net voor het steilste stuk van de afdaling.

Dan is er nog een wat langer verbinding die de klim van de Epic KOM met de Epic KOM reverse verbindt. De verbinding loop tussen de twee bruggen die je in de klim kan vinden. De aansluiting kan je vinden net voorbij de bruggen. Er is altijd een stukje klimmen van de Epic KOM bij om deze weg te kunnen nemen.

De vier nieuwe routes in Watopia.

Met de nieuwe wegen in Watopia komer er ook vier nieuwe routes.

Two Bridges Loop.

De eerste nieuwe route is de kortste van de vier. De totale lengte is 6,8 km waarin 81 hoogtemeters moeten worden overwonnen. We straten in het centrum van Watopia in omgekeerde richting naar de sprint net voor het Italiaanse dorp. Na het dorp is het op naar de reverse KOM waar je de nieuwe bypass geeft na het eerste steile deel van de klim. De bypass komt uit in de haarspeldbocht van de Watoipa KOM. Er rest dan nog alleen de rest van de afdaling en het laatste stukje terug naar de aankomst. Het is een ingekorte versie van de Hilly Route.

Beach Island Loop.

Met een lengte van 12,8 km en een hoogteverschil van 48 meter is dit een redelijk vlakke lus. De nieuwe route loopt gelijk met de Volcano Flat, maar dan wel in omgekeerde richting. Deze route bestaat ook al, maar is enkel beschikbaar voor georganiseerde ritten of wedstrijden. Het enige verschil is dat de bypass wordt genomen naar de voet van de afdaling van de reverse KOM. Het gaat dan verder richting haven en tunnel onder het water om aan te komen aan de aankomst in het centrum van Watopia City.

Ocean Lava Cliffside Loop.

De Ocean Lava Cliffside loop heeft het langst stuk nieuwe weg in de route. De route is 19 km lang en heeft 156 hoogtemeters. Start is in Watopia centrum richting het Italiaanse dorp om dan te vervolgen naar de haven en zo de klim van de Epic KOM reverse aan te vangen. De klim loop tot na de brug. In de eerste bocht na de brug ligt de splitsing die rechts Epic KOM volgt en links de nieuwe bypass die je naar de andere zijde van de klim brengt. De weg loop langs de rotswand tot net boven de brug in de klim. Het is dan afdalen over de brug richting tunnel onder het water en zo naar de eindstreep in Watopia centrum.

Serpentine 8 – Mayan Jungle.

De Serpentine 8 is de enige route die niet start in het centrum van Watopia. Deze route start op het startpunt gelegen op de weg die naar de Mayan Jungle leidt. De Serpentine 8 is 19,3 km lang met een hoogteverschil van 206 meter. Er is ook een extra aanloop of lead-in van 7,3 km. Dat maakt 26,6 km voor je de aankomst van de route hebt bereikt.
Aangekomen in de Mayan Jungle maak je een acht die je Start langs de rechter kant om dan via de nieuwe bypass naar de linker kant te rijden. Eens onder de banner gereden start dan de eigenlijke route van 19,3 km. Je maakt dan een acht en neemt dus nog twee keer de nieuwe bypass. 1 keer in elke richting.

  • Watopia - Cliffside
  • Watopia - Cliffside bypass
  • Watopia - Cliffside bypass uit de lucht
  • Mayan Jungle bypass
  • Epic KOM bypass

Pace partners voor lopers.

Naast de nieuwe routes zijn er ook pace partners voor lopers toegevoegd aan Zwift. Er zijn, net als bij fietsers, 4 pace partners die elk een bepaald tempo aanhouden. Deze zijn 4:07/km, 5:03/km, 6:40/km en 8:20/km. Ik ben benieuwd of dit een even groot succes gaat worden als de pace partners voor fietsers. Het grote verschil tussen lopen en fietsn zit hem in het feit dat de loopband de snelheid zal bepalen. Eens je dus de snelheid op het gewenste tempo hebt ingestel zal je gewoon bij de pacepartner blijven. Bij het fietsen moet je dan toch nog erg opletten om niet te lossen of voorruit te rijden.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën