Onderbroken kustweg tussen Taurito en Playa De Mogan

kustweg Taurito
(Last Updated On: 17/02/2021)

Vanuit Maspalomas richting Playa de Mogan is de kustweg een rustig tussendoortje. De weg is niet helemaal vlak maar toch een pak minder klimmen dan de wegen richting binnenland.
Het spijtige is dat hij sinds september 2017 is afgesloten tussen Taurito en Playa de Mogan. Een aardverschuiving heeft de weg onbruikbaar gemaakt.

Zicht op de kust net voor Tauro
Zicht op de kust net voor Tauro

Boek een verblijf op Gran Canaria

Mooie rondrit niet meer mogelijk

Het spijtige van deze afgesloten weg is dat er een mooie rit niet meer kan gedaan worden. Vroeger kon je heel de kustweg volgen en dan klimmen tot de Tauro pas en dan richting Soria. Ik heb deze rit een aantal keer gedaan met Freemotion. De laatste keer in april 2017. Je kan eventueel ook verder klimmen tot in Ayacata en daar de afdaling starten. Heb je in Ayacata nog heel veel zin en reserves dan kan je eventueel nog richting Pico de las Nieves.

De boot als alternatief

De boot biedt nu een alternatief om met de fiets in Playa de Mogan te geraken. Je kan een ferry nemen in Puerto Rico of Arguineguin richting Puerto de Mogan.
De enige andere optie is de snelweg GC1 en die mag je niet per fiets gebruiken. Als je iemand hebt die je dat stukje wil vervoeren met de auto over de GC1 is dit wel een oplossing.

Een tunnel als oplossing

Er is nu een oplossing voor de GC500 in de maak. De plannen voor een tunnel die Taurito met Playa de Mogan zal verbinden zijn in de maak. Een aanbesteding zal worden opgemaakt voor het bouwen van een tunnel. De lokale overheid is zich heel bewust dat het herstellen van de verbinding zeer belangrijk is voor de lokale bevolking en de toeristen.

Een tunnel zou ik geweldig vinden om deze rit over de Tauro pass terug te kunnen doen.
Ook maakt het dan logeren aan die kant van de kust een stuk interessanter om te fietsen. Nu had je altijd maar één richting of je moest de boot nemen.

Er is nog geen tunnel dus zal ik nog wel even geduld moeten hebben.

Boek een verblijf op Gran Canaria

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën