Opa van 71 rijdt 4000 kilometer per jaar op zwift

(Last Updated On: 21/01/2018)

zwiftNiet enkel jonge mensen maken gebruik van zwift. Een opa van 71 uit het Engelse Noord-Yorkshire is een aantal jaren gestart met fietsen. Op 65-jarige leeftijd kocht hij zijn eerste fiets aan. Ondertussen fietst hij een 8000 km per jaar. De helft daarvan doet hij op zwift. Hij heeft er speciaal zijn tuinhuis voor omgebouwd tot een echte “paincave”. Het Britse ITV maakte er een reportage over met bijhorend filmpje. Je krijgt er zijn “paincave” te zien en de kranige opa verklaart zijn keuze voor het indoor fietsen. Er wordt ook melding gemaakt van een aantal profs die ook gebruik maken van zwift. Het filmpje kan je hier bekijken.

eerste fiets op 65 voor de opa

Wat opmerkelijk is dat hij zijn eerste fiets maar heeft aangekocht als hij al 65 jaar was. De laat heel mooi zien dat fietsen een sport is voor alle leeftijden. Fietsen biedt je de mogelijkheid van aan de intensiteit die jij wil te sporten. Hij moet wel een echt overtuigd fietser en zifter zijn als hij zijn eigen “”paincave maakt om te kunnen zwiften.

Veilig indoor met tacx neo

Wat me ook opviel bij het bekijken van het filmpje dat hij in zwift toch aan 2,5 W/kg aan het fietsen was. Dit is toch niet slecht voor “a.Pensioner”, zijn gebruikte naam op zwift. Tevens gebruikt hij een tacx Neo. Voorlopig kan ik hier alleen maar van dromen. Hij heeft echt wel geïnvesteerd in zijn hobby.

opa gebruikt zwif
Onze opa is actief in zwift en we kunnen hem op dit parcours misschien wel eens ontmoeten.

Als reden voor het veel indoor fietsen gaf hij naast het weer ook veiligheid op. Op de trainer moet je natuurlijk niet bang zijn voor andere weggebruikers. Zoals iedereen die vaak fietst kan ik dit alleen beamen. Voor mij is dit echter nog geen reden om minder buiten te gaan fietsen. Het weer is dat wel. Zeker tijdens de winter zal ik bij kans op regen of erg lage temperaturen voor zwift kiezen.

 

bron: ITV

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën