patiënt dankt dokter via strava

(Last Updated On: 08/03/2018)

Strava heeft nog andere functies dan louter het registeren van je activiteiten of het nu gaat om lopen, zwemmen, fietsen, etc.
Het zo plannen van je activiteiten zodat ze een afbeelding van een dier of woord vormen is al eerder gedaan maar de Britse leverpatiënte Ellie Lacey heeft wel een heel speciale manier gevonden om de gezondheidszorg in haar land te bedanken voor haar nieuwe lever.

patiënt dankt dokter via strava
“Thank you nhs” op een strand in Wales via strava – patiënt dankt dokter via strava

Ellie heeft haar passie voor lopen gebruikt om de Britse gezondheidszorg te danken voor haar nieuwe lever. Een jaar na de transplantatie liep liep ze ruim 14 kilometer op het strand van Wales en vormde zo de worden “Thank you NHS,” die te zien zijn in haar activiteit van strava.

Lever red haar leven

Haar leverfalen kwam in de herfst van 2016 aan het licht. De vrouw die zes à zeven keer per week hard liep voelde zich moe, maar die diagnose werd door artsen al snel bijgesteld tot “doodziek”. Alleen een transplantatie kon haar in leven houden en die moest dan binnen enkele weken plaatsvinden. Een wereldwijde zoektocht naar een geschikt orgaan begon.

Gelukkig voor Lacey werd een lever gevonden en slaagde de transplantatie in januari 2017. Ze had toen nog maar uren te leven, zei ze zelf in Britse media. “Sindsdien voel ik een sterke verantwoordelijkheid om mijn leven ten volle te leven, om er één groot avontuur van te maken en anderen te helpen waar ik kan.”

Zes maanden later deed de vrouw uit Wales alweer mee aan de Britse ‘Transplant Games’. Ze won er goud bij een hardlooponderdeel en hoopt in 2019 mee te doen aan de ‘World Transplant Games’, om ook zo aandacht te vragen voor patiënten die afhankelijk zijn van donoren.

Dat deed ze drie weken geleden ook toen zij de regeringen van Engeland en Schotland verzocht het progressievere donorbeleid van Wales te volgen. Daar is men donor tenzij men aangeeft dat niet te willen. In Engeland en Schotland is men geen donor totdat men aangeeft dat wel te willen zijn.

Drie pogingen

Samen me echtgenoot Paul zocht Lacey naar een speciale manier om de NHS te danken voor het redden van haar leven. “Zonder die mensen zou ik hier niet meer zijn,” zegt ze tegen de BBC.

Zondag had ze een uur en 23 minuten nodig voor het ‘schrijven’ van haar boodschap. Twee keer eerder had het stel al geprobeerd het bedankje te realiseren, maar regen en vloed gooiden toen roet in het eten. “Het was echt: driemaal is scheepsrecht,” zegt de 31-jarige vrouw dit keer. “Het was erg koud op het strand, maar net toen we begonnen brak de zon door. Alsof het zo moest zijn,” iets meer dan een jaar na de succesvolle operatie.

bron: hln

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën