PowerUps in Zwift gebruiken.

PowerUps in Zwift gebruiken
(Last Updated On: 19/02/2021)

PowerUps in Zwift gebruiken kan je een voordeel geven tijdens het rijden. In een wedstrijd geeft het je dat beetje extra om even op adem te komen of een moeilijk stuk toch i het wiel mee te kunnen. Tijdens de eerste wedstrijden in Zwift werd het gebruik van PowerUps geweerd maar daar is nu verandering in gekomen. Ze brengen een spelelement in het rijden van wedstrijden in Zwift.

Welke PowerUps zijn er in Zwift?

Op dit moment zijn er 9 PowerUps in Zwift. Deze zijn wel niet allemaal beschikbaar tijdens het vrij rijden in Zwift. Er zijn een aantal PowerUps die je alleen kan krijgen tijdens een event zoals een wedstrijd.

PowerUps in Zwift overzicht
PowerUps in Zwift overzicht
  • Big Bonus: De grote plus geeft je 250 extra ervaringspunten of XP. Normaal moet je hier 12,5 km voor rijden.
  • Small Bonus: Het kleine plust is de kleine broer van de grote plus en geeft je maar 10 ervaringspunten. Het equivalent van 0,5 km rijden.
  • Feather Lightweight: Het veertje heeft zijn nut vooral in het bergop rijden. Deze PowerUp verminderd je gewicht met 10% gedurende 15 seconden. De w/kg zal stijgen en je zal dus sneller bergop rijden met dezelfde inspanning.
  • Draft Boost: De vrachtwagen of de Draft Boost verhoogt het aanzuig effect of draft effect met 50% gedurende 30 seconden. Deze PowerUp heeft dus alleen maar nut wanneer je in het wiel van iemand anders rijdt op het vlakke of in een afdaling.
  • Aero Boost: De tijdrithelm is de Aero Boost en maakt je meer aerodynamisch gedurende 15 seconden. Je CdA wordt gereduceerd met 15 %. Hoe hoger de snelheid, hoe meer voordeel je van de PowerUp zal hebben. Vooral nuttig op het vlakke en in afdalingen. Ook in het wiel heb je nog voordeel van de Aero Boost
  • Burrito: De Burrito is alleen beschikbaar in events. Met deze PowerUp voorkom je dat je tegenstanders binnen de 2,5 meter in je wiel kunnen genieten van het aanzuigeffect gedurende 10 seconden. Deze PowerUp heeft alleen nut als er mensen in je wiel zitten.
  • Cloaking: Het Pac-Man spookje is ook alleen beschikbaar in events en zorgt ervoor dat je onzichtbaar bent voor de andere deelnemers gedurende 10 seconden. Je kan dus een aanval plaatsen en al wat afstand hebben genomen voor iemand dit merkt.
  • Steamroller: De Stoomwals is ook alleen beschikbaar in events. De Steamroller geeft een voordeel op het type ondergrond waarvoor je fiets minder geschikt is. Zo kan je hem gebruiken op de stukken grind als je op een wegfiets zit. Gebruik je een mountainbike dan kan de Steamroller voordelen geven op stukken asfalt in het parcours.
  • Anvil: Het aambeeld maakt je zwaarder gedurende 30 seconden. In een afdaling zal je dus sneller dalen.

Hoe krijg je PowerUps?

PowerUps worden verkregen elke keer als je onder een banner rijdt. Dit kan een start- en aankomst zijn, maar ook na het overschrijden van een sprint of de top van een KOM.
Welke PowerUp je krijgt is overgelaten aan het geluk of beter gezegd aan een kansberekening door Zwift.
Als je al een PowerUp hebt, krijg je bij een passage van een banner geen nieuwe en behoud je de al verkregen.

Tijdens events kan de organisator beslissen om al dan niet PoweUps toe te kennen. Ze hebben ook de mogelikheid om de kans op een bepaalde powerup te wijzigen.

Tijdens een workout krijg je alleen de 2 plusjes toegekend.

PowerUps in Zwift gebruiken.

Welke PowerUp je kan gebruiken, zie je links boven op het scherm naast het kadertje met vermogen, hartslag en omwentelingen. Je kan op dit icoontje klikken of op de spatiebalk om de PowerUp te gebruiken. Via de companion app kan je de PowerUp ook activeren in door deze aan te klikken.

powerup gebruiken in Zwift
powerup gebruiken in Zwift

Wanneer de PowerUps gebruiken?

Elke PowerUp heeft een ideale situatie waarin je het meeste voordeel van de PowerUp zal hebben. Een Draft Boost als je niet in het wiel zit van een tegenstander zal je geen voordeel opleveren of de Feather Lightweight in een afdaling zal ook niet veel voordeel opeleveren.
Gebruik de PowerUps dus enkel in een situatie waarin hij je voordeel kan geven in een wedstrijd. Het is ook handig te weten waar je een PowerUp zal krijgen in op een route. Je kan een minder nuttige PowerUp toch gebruiken om bij een volgend punt een nieuwe te krijgen die met een beetje geluk beter bij route past.

PowerUps in Zwift gebruiken vergroten het spelelement van Zwift.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën