Profs gaan racen op zwift – wielrennen en esports

(Last Updated On: 23/01/2019)

Eindelijk is het zover. Profs gaan racen op Zwift. Wielrennen en esports biedt zeker mogelijkheden en Zwift heeft nu de eerste stap gezet om de profwielrenners online te brengen. In een KISS Super League zullen een aantal continentale wielerploegen aantreden. Voorlopig gaat het om Team WigginsCanyon dhb p/b Bloor HomesHagens Berman Axeon en Team Dimension Data for Qhubeka U23. Deze teams zijn ondertussen al aangevuld met Madison Genisis, Hincapie en Oliver’s Real Food Racing.

Kiss Super League - wierprofs racen in Zwift
Kiss Super League – wierprofs racen in Zwift

Profwielrennen gaat online

De details zullen eerstvolgende weken worden bekend gemaakt. Wel is al geweten dat de eerste race zal doorgaan in Londen op 23 januari.
Zwift zal samen met het team van KISS de organisatie voorzien.  KISS heeft zich vanaf het begin bezig gehouden met het organiseren van races en groepsritten in Zwift. Ze zijn ontstaan vanuit een aantal jonge vaders die door gebrek aan tijd niet aan fiets toe kwamen. Zoals voor velen was Zwift een oplossing en zij hebben die ten volle benut met als resultaat het oprichten van KISS.

Het is nog niet duidelijk hoe de league er zal uitzien. Wel is al geweten dat er ook een afzonderlijke League komt voor de amateurs onder ons. Dit kan moeilijk anders want KISS is een organisatie die oog heeft voor elk niveau van wielrenner. Zwift heeft er ook alle voordeel bij de gewone Zwifter zoveel mogelijk te betrekken bij de League.

Hagens Berman Axeon is de ploeg van Axel Merckx. Hij is helemaal te vinden voor het idee en denkt dat het hedendaagse wielrennen wel wat verandering kan gebruiken. Het kan een extra dimensie geven aan het wielrennen.

Verandering in het wielrennen = esports?

Op het moment dat er veel wordt gesproken over de nood aan verandering in het wielrennen hebben de mensen van Zwift vermoedelijk hun kans gezien om deel uit te maken van deze verandering. De organisatie van de Super League is dus zeker geen gek idee.

Gaan er op termijn ook grote namen aantreden in dit soort wedstrijden en wat is de sportieve waarde ten op zicht van reële wedstrijden ?  Snel zie ik dit toch niet gebeuren of het moet gekaderd worden in functie van de voorbereiding voor deze renners.

Het is wel al zo dat veel profs al gebruik maken van Zwift als een trainingstool. Elke dag kan je wel enkele profs vinden die online zijn om een training af te werken. Veelal zijn dit korte trainingen of een nuchtere training ’s morgens. De stap naar eventueel kortere wedstrijden zal dus voor sommigen niet zo groot zijn.

Ook een Super League voor vrouwen

het vrouwenwielrennen wordt in dit verhaal voor één keer eens niet vergeten. Een vergelijkbare League zal worden georganiseerd voor vrouwen. Er zijn nog geen details welke teams er zullen deelnemen. 

Meer info in de zwiftcats

Het aankaarten van de raven met profs op Zwift start na 1 uur in de zwiftcast. Ze bespreken het persbericht en wat dit zal betekenen voor Zwift en zijn gebruikers.
Ook meer info op de website van Zwift.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën