Rapha Festive 500 2021

Rapha Festive 500 2021
(Last Updated On: 25/12/2021)

Zoals elk jaar komt de Rapha Festive 500 2021 ook dit jaar weer terug bij de uitdagingen, challenges, van Strava. Ook dit jaar is het weer de bedoeling om 500 km te rijden in je ritten vanaf 24 december tot en met 31 december. Probeer in deze 8 dagen de 500 km rond te maken.

De uitdaging die je nodig hebt.

Deze uitdaging is ondertussen een klassieker bij Strava. Hij werd voor het eerst georganiseerd in 2010 en is dus nu aan zijn 12de editie toe. De Rapha Festive 500 vindt zijn oorsprong in het zuiden van Engeland waar één man, Graeme Raeburn, zich wou bewijzen tegen de elementen in de koudste periode van het jaar. Ondertussen is uitgegroeid tot een uitdaging in Strava waar mensen van over heel de wereld de motivatie uitputten om op dit moment van het jaar te sporten.

In 2020 zijn er de 65.000 gebruikers van Strava die de uitdaging tot een goed einde hebben gebracht.

Geschiedenis van Rapha Festive 500.

Het was dus Greame Raeburn die met het idee kwam van de 500 km te fietsen in deze periode van het jaar. In 2009 had Graeme geen 500 maar 1000 km gereden wat hij ook als doel had gesteld. Na het voltooien van de 1000 km kwam hij tot de conclusie dat het toch een beetje zinloos was om 1000 km te rijden op dit moment van het jaar. Zo kwam het dat in 2010 94 fietsers de uitdaging aangingen om 500 km rond te maken in deze periode van het jaar. Graeme wil mensen inspireren om ook op dit moment van het jaar in beweging te zijn en vindt het voltooien van de uitdaging een bijzaak.

Prijzen winnen met de Rapha Festive 500 2021.

Als extra motivatie om de Rapha Festive 500 te vervolledigen is er de kans een Cannondale racefiets te winnen. Welk type kan ik niet vinden op de website van Rapha. Hoe dan ook is het een aardig extraatje. Om kans te maken op de racefiets van Cannondale moet je je aanmelden via dit formulier op de website van Rapha.

Je kunt ook een prijs winnen door je creatief uit te leven. Je moet de uitdaging zelfs niet volbrengen, maar je kunt aan de hand van gedichten, tekeningen,…. en zoveel meer je verhaal vertellen. Enkele voorbeelden zien van voorgaande jaren? Je kunt ze hier vinden. Om deel te nemen moet je je bijdrage aanmelden op de website van Rapha via deze link. Je hebt de keuze om ze te versturen via post of een link naar je bijdrage op te geven.
Een van de prijzen is een Wahoo KICKR v5.

Ook indoor telt mee.

Dit is geen nieuws meer, maar indoor fietsen telt ook mee voor de uitdaging. Omdat niet iedereen altijd buiten mag fietsen tellen voor de meeste uitdagingen van Strava ook de indoor gereden kilometers mee. Voor de Rapha 2021 Festive 500 is dit niet anders. Zwift organiseert zelfs speciale ritten om je te helpen de 500 km te halen. Ook heeft Zwift de routes die de pace partners volgen aangepast om op zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk kilometers te doen.

Hoe deelnemen aan de Rapha Festive 500 2021?

Om deel te nemen moet je een account van Strava hebben. Dit moet geen premium account zijn. Zorg dat al je ritten in Strava te vinden zijn en vergeet je niet aan te melden voor Rapha Festive 500. Dit kan je via de website onder “Challenges” of op de app onder “Groepen” en dan “Challenges”.

Meer info op de website van Rapha.

Meer info op de website van Strava.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën