Rapha festive 500 in zwift

rapha festive 500
(Last Updated On: 23/12/2020)

De Rapha festive 500 in zwift is dit jaar perfect mogelijk. De jaarlijks terugkerende uitdaging op Strava in samenwerking met Rapha mag dit jaar weer niet ontbreken. Daag jezelf uit en neem deel aan de Rapha festive 500. Acht dagen om 500 km te voltooien.

Rapha Festive 500 in Zwift afwerken.

De Rapha Festive 500 is ondertussen toe aan zijn 11de editie. Een vaste waarde op het einde van het jaar. De Festive 500 was ook een reden om in de koude maanden toch met de fiets in de buitenlucht te rijden.

Dit jaar zijn er naast koude dagen ook de beperkingen die gelden om nog buiten te fietsen in bepaalde regio’s van de wereld. Om deze reden mogen in deze editie ook de ritten in Zwift in meegeteld worden voor het vervolledigen van de uitdaging.

Hoe deelnemen aan de Rapha Festive?

Om deel nemen aan de Rapha Festive 500 moet je een account hebben van Strava. Dit mag een gratis account zijn. Aamelden kan via de uitdagingen of “Challenge” van Strava of via deze link. De uitdaging start op 24 december en loopt tot 31 december. Er zijn dus 8 dagen om de 500 km te voltooien. Dat is een gemiddelde van 62,5 km per dag. Nieuw is dat dit nu ook mag op Zwift. De kou trotseren is dus niet nodig.

Wat is de beloning?

Bij voltooien van de uitdaging krijg je een virtuele badge om toe te voegen aan je virtuele trofeeënkast van Strava. De vorige jaren had je dan ook de optie om een echte badge opgestuurd te krijgen, maar die optie is er dit jaar niet. Hier zijn veel teleurgestelde reactie over te lezen op de website van strava.

Je maakt wel kans op een nieuwe Grail CF SL 8 eTap van Canyon.
Er is ook kans op meer prijzen uit de Rapha Spirit of the Festive 500-beloningen. Je moet dan wel Rapha volgen op Instagram een een foto delen van je rit met #Festive500.
Of je ook een foto moet delen om kans te maken op Grail CF SL 8 eTap is me niet helemaal duidelijk.

Voorbereiden op de uitdaging.

Rapha heeft ook een trainingsschema ontworpen in Zwift om je voor te bereiden op de uitdaging. Dit is in samenwerking met Matt Rowe, oprichter van Rowe & King Coaching . De trainingen kunnen uitgevoerd worden in groep. In het totaal zijn er 6 trainingen ingepland in de kalender van Zwift.

De kalender van de trainingen in Zwift kan je hier vinden.

Mis je toch één van de trainingen dan kan je ze alsnog individueel uitvoeren. Je kan ze vinden onder de workouts bij het inlogscherm van Zwift onder “2020 Rapha Festive 500”.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën