retrokoers kijken

(Last Updated On: 29/11/2020)

Door de coronacrisis zijn alle koersen van het wielervoorjaar 2020 afgelast of eventueel uitgesteld. Wat de toekomst brengt is nog onzeker bij het schrijven van dit artikel.
Sporza heeft het geweldige initiatief genomen om oude wedstrijden of retrokoers terug uit te zenden op de dag van de afgelaste wedstrijden. De kijkers krijgen zelfs nog de keuze tussen een aantal edities.

Retrokoers kijken op tv

Buiten de wedstrijden die op sporza worden uitgezonden kan je nog heel veel beeldmateriaal vinden op youtube.
Ik heb daar eigenlijk nooit naar gezocht maar nu was het gemis van de koers zo groot dat ik toch een kleine zoektocht ben gestart. Zo kwam ik terecht bij Parijs Roubaix van 2001. Een editie et erg slecht weer die gewonnen werd door Servais Knaven toen rijdend voor Domo-Farm Frites. Het hele podium werd bezet door renners van Domo-Farm Frites Johan Museeuw en Romāns Vainšteins. Die laatste was de regerende wereldkampioen in 2001.

Parijs-Roubaix 2001

De smaak te pakken

Na Parijs-Roubaix te hebben gekeken heb ik de smaak te pakken. Een volgende wedstrijd is De Ronde van Vlaanderen 2016. De honderdste editie van Vlaanderens Mooiste. Weer meer dan drie uur koers meet een top Peter Sagan die solo aankomt in Oudenaarde. 20 seconden later komen Fabian Cancellara en Sep Vanmarcke als twee en drie over de aankomstlijn.

Zwift en koers kijken

Zwift en koers kijken is de perfecte combinatie. Het werkt motiverend en zo krijg je ook je dosis koers.
Bij een stevige training op de rollen is het onmogelijk een serie of film te volgen. Een wielerwedstrijd is dan een perfect alternatief. Je kan jezelf ook even prof voelen in de veiligheid van je eigen huis.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën