Rij je eigen WK in Innsbruck op Zwift

(Last Updated On: 29/11/2020)
wk parcours innsbruck zwift

Zelf het WK rijden in Innsbruck?
Het kan nu in de virtuele wereld van Zwift. Het laatst parcours dat toegevoegd is aan Zwift is gebaseerd op de wegwedstrijd van het wereldkampioenschap dat op 30 september wordt verreden in Innsbruck. Dit is naast het parcours van Richmond het tweede WK-parcours dat ze gebruiken in de virtuele fietsomgeving.

WK Innsbruck op zwift

De omloop is 24 km en omvat 1 lange klim. De profs gaan dit rondje 7 keer rijden. Naast de wegen in en rond Innsbruck en de 7,9 kilometer lange beklimming naar Igls – het strategische zwaartepunt van de race – is ook de unieke setting naadloos gekopieerd. Je kan dus niet alleen kennismaken met het parcours, maar ook met enkele iconische landmarks zoals Fort Kufstein, het dorpje Rattenberg of de olympische skischans. Een leuke extra voor zij die tussen het hijgen en puffen door de tijd hebben om even rond te kijken.

wielerprofs gebruiken Zwift

Niet alleen voor recreanten die zich vanop hun rollen willen meten met de absolute wielertop, maar ook voor profs die binnenkort voor eer en glorie zullen strijden op het wereldkampioenschap is dit virtuele WK-parcours een zegen. In plaats van verre verplaatsingen te maken, zich een weg te banen tussen het plaatselijke verkeer en slechts korte tijd in de zone van de waarheid te vertoeven, kunnen ze thuis alle tijd nemen om efficiënt te trainen en tactische plannetjes uit te tekenen. Bovendien kunnen ze zich zo optimaal voorbereiden op de specifieke fysieke beproevingen die ze op de grote dag zullen moeten doorstaan. Dat ze dit samen met de tweehonderd andere profs en duizenden recreanten van de Zwift-community kunnen doen, kan alleen maar goed zijn voor het vertrouwen.

Dat vind ook Bernard Eisel. “Dit heeft het potentieel om baanbrekend te zijn voor de nationale ploegen,” zegt de Oostenrijkse profrenner van Team Dimension Data. “De renners die een hoofdrol zullen spelen op het WK gaan volgens mij zeker het parcours verkennen de volgende maanden dat is normaal. Maar wat nieuw is, is de mogelijkheid om nu virtueel op geregelde basis te trainen op verschillende sleutel segmenten van het parcours, en om zo te ontdekken wanneer het beste moment is om aan te vallen. Voor renners zoals mezelf, in een dienende rol, is het belangrijk om de kritieke punten van de wedstrijd te herkennen zodat onze kopmannen zich dan in de best mogelijke positie bevinden. En het zal eveneens super motiverend zijn om ons voor te bereiden met Zwifters uit de hele wereld naast ons”

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën