Rit met sigarenberg in Winksele.

(Last Updated On: 10/05/2020)
rit met sigarenberg in Winksele astronaut Leuven

Deze rit kan je gemakkelijk zelf rijden al dan niet met de racefiets. De GPX file kan je hier downloaden. De rit vertrekt aan het zwembad van Mechelen in de Leliestraat. Daar is voldoende parking indien je met de auto zou komen. Vandaag was een mistige dag en best wel koud. Een dag waarop je een muts onder de helm kan gebruiken tijdens het fietsen. Ik stond dan na 10 minuten al terug thuis om die muts te zoeken en een buff. Liever dat dan oortjes die je halfweg de rit niet meer voelt.

Het was rustig rijden langs de Vaart Leuven-Mechelen en de wegen in de buurt. Ik rijdt aan het sas van Kampenhout vaak richting Kampenhout en zo ook vandaag. Ik ben nogal kieskeurig in het rijden op wegen met een fietspad. Vaak zijn de fietspaden ondermaats en ik pas dus mijn ritten met dit in mijn achterhoofd aan. Niet gebruiken van een fietspad geeft toch alleen maar problemen en op sommige wegen wel gebruiken evenzeer. Telkens een moeilijke keuze. Vooral kleinere wegen zonder fietspad voor mij. Het stuk van Kampenhout sas tot Kampenhout is de enige grote baan die je zal zien vandaag.

Rit met sigarenberg in Winksele.

Via rustige wegen gaat het via Nederokkerzeel naar Erps-Kwerps waar je de fietsostrade neemt richting Veltem-Beisem en Winksele. In Winksele kan je dan aan de kerk de Sigarenberg (waar komt die naam toch vandaan?) oprijden. Deze loopt achter de kerk omhoog via de Nieuwe Steenweg. De Sigarenberg is een goed berijdbare weg en loopt ongeveer 900 meter op aan gemiddeld 4,5 % tot aan de Brusselse steenweg. Neem dan rechts op de Brusselse Steenweg en aan de eerste lichten terug rechts. Je kan dan de Sigarenberg in Winksele nog eens op via de Heidestraat. Dat is weer de eerste rechts. De Heidestraat loopt een beetje steiler maar is minder lang. De weg loopt ongeveer 600 meter op aan gemiddeld 6%. Boven komt je uit op de Nieuwe Steenweg net voor de Brusselse Steenweg en je kan kiezen welke weg je neemt richting de kerk van Winksele. We laten de Sigarenberg in Winksele achter ons en volgen terug de fietsostrade tot aan de Vaart Leuven-Mechelen.

Vandaag heb ik hier gekozen om tot de Vaart Leuven-Mechelen tot op zijn eindpunt te volgen. Daar wachten je dan twee astronauten.

Astronaut aan Vaartkom Leuven

Kunstenaar Pieter Janssens wil het gebrek aan atelierruimte in Leuven aanklagen met zijn astronauten. Je oog moet er al op vallen om ze te zien. De Vaartkom is wel degelijk erg aan het veranderen. Een kleine 20 jaar geleden was dit nog een vergeten deel van Leuven maar daar is duidelijke verandering in aan het komen.
Mooie plek ook om even te rusten alvorens de rit richting Mechelen terug aan te vangen door de Vaart Leuven – Mechelen te volgen. Vandaag zijn daar enkele omleidingen die je simpelweg kan vermijden door de andere zijde van de Vaart te volgen. Omleidingen zijn goed aangeduid.

Wil je nog even stoppen om de inwendige mens wat aan te sterken dan kom je voldoende plekken tegen waar dit kan.

Wil je deze rit tussen Mechelen en Leuven met de Sigarenberg in Winksele ook doen dan kan je hier een GPX downloaden.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën