Road to Sky

Road to Sky
(Last Updated On: 16/01/2021)

Road to Sky is opgenomen als rit in de Tour de Zwift 2021. Het is een route die eindigt boven op Alpe du Zwift en dus is het klimmen geblazen. Alpe du Zwift is een replica van Alpe d’Huez. Het is een echte kopie van deze mythische col. Er zijn evenveel haarspeldbochten, even lang en de stijgingspercentages zijn identiek aan de echte versie. 

Bij het lanceren van deze klim in Zwift was het de langste klim beschikbaar. Ondertussen heeft het die plek moeten afstaan aan de Mont Ventoux die in de zomer 2020 is gelanceerd in de kaart van Frankrijk. 

Road to Sky

Afstand17,30 km
Aanloop0,10 km
Totaal 1 x route17,40 km
hoogtemeters1045 m
Hm/10 km604,05 m

Bekilimmingen

Alpe du Zwift

Sprints

geen

Kaart van Road to Sky

Road to Sky route

Profiel van Road to Sky

Road to Sky profiel

Road to Sky in Watopia - de route en info.

De start van de route is op de weg die toegang geeft tot de Mayan Jungle. Je start op het hoogste punt van deze weg ter hoogte van de windmolen. In een evenement zal je start in de speciaal daarvoor voorziene startplekken die start pen worden genoemd. Start je op je eentje dan start je op de gewone weg. Een aanloop of lead in is er bij deze route niet.

De eerste 5 km zijn in dalende lijn. Eerst over de weg naar de Mayan Jungle. Bij het binnenrijden van de Mayan Jungle ga je rechts richting de Alpe du Zwift. De weg blijft overwegend dalen. Na 5 km kom je aan de voet van de Alpe du Zwift. Je gaat rechts door de poort en deze zal groen zijn als je level 12 of meer bent. Na een paar 100 meter start dan de KOM. Dit staat aangeduid op het wegdek. Vanaf de eerste meter loopt de weg op aan minimaal 9 % en dit zal zo blijven tijdens het eerste deel van de klim. In de bochten heb je korte stukken dat het stijgingspercentage even daalt tot een 4-tal%.

De bochten zijn genummerd en je kan op het kaartje recht boven dat bij het beklimmen van de Alpe groter wordt ook de nummering van de bochten volgen. Je krijgt nog wat extra informatie op het scherm tijdens de beklimming van Alpe du Zwift. De gemiddelde hartslag en het gemiddelde vermogen tussen de bochten kan je ook opvolgen. De afstand die je al hebt gereden is op te volgen.

Bocht 7 is net als tijdens de Ronde van Frankrijk oranje gekleurd. Het zijn wel alleen tentjes en vlaggen en geen toeschouwers. 

In het tweede deel van de klim heb je een aantal stukken waar het stijgingspercentage daalt tot 7% of minder. Dit zijn altijd maar korte passages om de benen even wat rust te gunnen voor het terug steiler wordt. Na iets meer dan 17 km en 12,44 km klimmen aan gemiddeld 8.5%  kom je op de top van Alpe du Zwift en heb je de route voltooid.  Nu je op de top bent wil je natuurlijk ook de afdaling doen van Alpe du Zwift. Na een kort rondje kan je deze aanvangen. De afdaling van Alpe du Zwift kan je doen zonder een trap te geven, maar dat is geen uitdaging. Waarom niet proberen zo snel mogelijk te rijden in de afdaling. In Zwift kan je niet in de kant van de weg belanden. Waarom niet eens testen hoe snel je kan gaan.

Beelden zeggen meer dan woorden

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën