Strava – ervaren inspanning

(Last Updated On: 28/01/2020)

Strava is een app in beweging (ontwikkeling) die doet bewegen. Dat strava een motiverende functie heeft, is me al lang duidelijk geworden. De competitie met jezelf of anderen aangaan om bepaalde doelen te bereiken. Strava blijft zijn app verder ontwikkelen om een betere ervaring te geven aan zijn gebruikers.

Ervaren inspanning

De ervaren inspanning is een nieuwe ontwikkeling die je kan helpen je doelen te bereiken. Tot nu had je wel de naakte cijfers van je trainingen maar de ervaren inspanning voegt hier iets extra aan toe.

De ervaren inspanning betekend hoe hard je over het algemeen gezien hebt getraind. Als je de ervaren inspanning koppelt aan je activiteitsgegevens, weet je precies hoe je lichaam op trainingen reageert. ‘Ervaren inspanning’ voegt ook waarde toe aan je training omdat je je bewuster van je lichaam wordt en niet altijd op externe gegevens vertrouwt om te bepalen hoe je je voelt.

Je kunt ‘Ervaren inspanning’ gebruiken wanneer je een activiteit bewerkt of opslaat, maar ook in plaats van een hartslagmeter voor functies als ‘Vergelijkbare poging’ en ‘Conditie’. Als je een fietser bent, kun je ‘Conditie’ verder gebruiken in combinatie met een vermogensmeter op je fiets.

De drie-eenheid ‘Conditie’, ‘Vergelijkbare poging’ en ‘Ervaren inspanning’ biedt een volledig overzicht van je trainingsvooruitgang. ‘Ervaren inspanning’ is een tool om te bepalen hoe intens je inspanningen voelen zonder dat je een hartslag- of vermogensmeter hoeft te gebruiken. Met ‘Vergelijkbare poging’ kun je zien of je te veel of te weinig sport in vergelijking met andere weken. ‘Conditie’ geeft ten slotte het resultaat van al je trainingen aan.

Deze functies werken samen om vast te stellen hoe je het doet, op korte en lange termijn. Waar je ook bent in je trainingscyclus, je kunt altijd een oog op je conditie houden.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën