Strava perkt gratis dienst in

(Last Updated On: 11/12/2020)

Strava is de grootste fiets en loop-app op de markt . Ze hebben om en bij de 55 miljoen gebruikers. Ze hebben vroeg hun plek op de markt van sport apps gevonden en het aantal gebruikers is blijven groeien. Veel van die gebruikers maken echter gebruik van de gratis diensten van Strava en het moet gezegd dat die heel uitgebreid zijn. Dit is natuurlijk minder interessant voor een bedrijf dat wil innoveren en winstgevend zijn.

Strava - de grootste fiets en loop app op de markt
Strava – de grootste fiets en loop app op de markt

Strava geeft voorkeur aan betalende gebruikers

Strava wil zich in de toekomst meer richten op de betalende gebruikers en nieuwe functies zullen dan bij update nog vooral gericht zijn op deze gebruikers.

Niet enkel nieuwe functies maar een aantal functies die nu ook beschikbaar zijn voor de gratis gebruikers zullen enkel nog voor de betalende abonnementen zijn. Het segmentenklassement wordt bij naam genoemd in de communicatie van Strava. Dit wil dus zeggen dat je als gratis gebruiker geen toegang meer hebt tot de klassementen van segmenten, analyse van prestaties op segmenten of vergelijking tussen pogingen.

Gratis gebruikers zullen nog steeds de top 10 voor een segment kunnen zien, nieuwe segmenten maken, verkennen en zoeken, hun eigen prestaties kunnen zien en persoonlijke records opvolgen. Er blijft zo toch nog wel veel over voor de gratis gebruiker.

Concurrentie met de echte trainings apps.

Strava wil duidelijk meer inzetten om een echte training app te worde met alle functie daar bij behoren. Gratis zullen ze deze functies niet aanbieden en is dit een stap om meer betalende klanten aan hen te binden.

De routeplanner krijgt ook extra functies. Een aantal waren al beschikbaar in de app maar via de website komen nu nog meer mogelijkheden beschikbaar voor betalende abonnementen. De routes reeds aangemaakt onder een gratis abonnement blijven wel beschikbaar. Je zal ze wel niet meer kunnen bewerken of nieuwe maken.

Beperking in wie nog date van Strava mag gebruiken.

Data die tot nu nog kon gebruikt worden door third party apps zal nu niet meer mogelijk zijn. Er is sprake van 40.000 apps die nu geen gebruik meer kunnen maken van de dat op strava zoals klassementen. Een uitzondering hierop is Garmin, Wahoo en een paar andere producenten van fietscomputers.

Gratis testperiode

Als tegemoetkoming aan de gratis gebruikers krijgen ze een gratis testperiode van een betalend account van 60 dagen. Wil je dezelfde diensten dan nog gebruiken dan betaal je $5 per maand.

Wat vinden jullie van deze verandering bij Strava. Laat het weten in de reacties.

Communicatie van Strava.

Beste Strava-community,

Dit is een zwaar jaar, maar in moeilijke tijden zetten mensen vaak hun prioriteiten opnieuw op een rijtje. In 2020 zijn we dan ook anders naar de wereld gaan kijken: wat is het belangrijkst voor ons en hoe kunnen we dat realiseren?

De afgelopen maanden hebben we het antwoord hierop gevonden. We leiden het bedrijf nu met één duidelijke doelstelling: Strava weer volledig aan onze community wijden.

Strava-sporters verdienen een betaalbare versie die voortdurend wordt verbeterd. Hopelijk heb je gemerkt dat we ons daar in 2020 op hebben gericht. Ons kleine, maar indrukwekkende team van 180 mensen heeft dit jaar al ruim 50 updates voor sporters doorgevoerd, waaronder synchronisatie met Apple Watch, nieuwe kaarten en statistieken voor wintersporters en een grote update van onze Routes-functie. Ook hebben we functies verwijderd die afleiden, zoals ‘Gesponsorde integraties’ (het enig soort advertenties dat we ooit in de feed hebben gehad). En we hebben de optie hersteld om je feed chronologisch te ordenen omdat sporters ons lieten weten dat ze helemaal niet gelukkig waren met de situatie. Het heeft helaas lang geduurd voordat we hierop reageerden.

Door de community voorop te stellen, verbeteren we bovendien de langetermijnvooruitzichten van Strava. We zijn nog geen winstgevend bedrijf en moeten dat wel worden om je nog beter van dienst te kunnen zijn. We willen dat op de juiste manier doen: eerlijk, transparant en met respect voor onze sporters.

Dat houdt in dat vanaf vandaag een paar gratis functies die bijzonder complex en duur zijn om te onderhouden, zoals segmentklassementen, worden opgenomen in een betaald lidmaatschap. In de toekomst zijn meer nieuwe functies alleen beschikbaar voor betalende leden: we investeren het meest in sporters die in ons investeren. We hebben het lidmaatschap ook vereenvoudigd door pakketten en Summit te verwijderen. Kortom, er zijn nu twee keuzes: een gratis of een betaald lidmaatschap.

Een maandlidmaatschap kost net zo veel als een paar energierepen en we denken dat dat een goede besteding is. Maar we beseffen dat sommige sporters, vooral nu, de eindjes met moeite aan elkaar kunnen knopen en dat de gratis versie van Strava daarom hoogwaardig en nuttig moet blijven. We verzekeren je dan ook dat we altijd een gratis versie blijven aanbieden en dat je bij deze community hoort, of je nu de betaalde of de gratis versie gebruikt. Je staat voor ons op nummer 1 en hopen dat dat andersom ook geldt.

We zijn uiterst dankbaar voor je interesse en je steun, en wijden ons graag weer volledig aan jou en onze andere medesporters.

Tot snel,
Michael en Mark

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën