Strava #statmaps meer info.

statmaps - powermap - watopia
(Last Updated On: 07/11/2020)

Strava #statmaps geeft extra mogelijkheden bij de weergave van je ritten in de feed van Strava. Begin oktober heeft Strava deze nieuwe functie toegevoegd voor zijn abonnees. Wat je met statmaps kan doen lees je in dit artikel.

Strava #statmaps, wat zijn ze?

De Strava statmaps geven je de mogelijkheid de weergave van je rit meer visueel voor te stellen. Er zijn een aantal activiteitskenmerken die je aan de titel of beschrijving van de activiteit kan toevoegen. De gevolgde route zal dan een kleurverloop hebben op basis van de waarden van dat activiteitskenmerk. Je krijgt een visueel beeld van de waarden tijdens je rit op basis van de route.

De statmaps zijn enkel te zien in de feed. Als je naar de details van de activiteit gaat, krijg je de gewone kaart van de activiteit te zien zonder het kleurverloop.

Deze functie is enkel beschikbaar voor betalende abonnees van Strava. Niet betalende abonnees die je activiteiten in hun feed te zien krijgen, zullen wel de route opgemaakt volgens de door jouw gekozen #statmap te zien krijgen.

statmaps powermap

Welke statmaps zijn mogelijk?

Er zijn een aantal activiteitskemerken die je kan gebruiken. Volgens het meegegeven kenmerk zal dan de kaart worden aangepast.

  • #PaceMap of #SpeedMap: Hogere snelheid / lager tempo wordt donkerder blauw.
  • #HeartrateMap: een hogere hartslag wordt donkerder rood.
  • #Elevationmap: de lagere absolute hoogte is zwart en de hogere hoogte is geel.
  • #GradientMap: afdalingen worden geel en hellingen worden rood.
  • #PowerMap: Hogere kracht wordt donkerder paars.
  • #TimeMap: Langere verstreken tijd wordt donkerder rood.
  • #TemperatureMap : Hogere temperaturen worden donkerder rood.

De activiteitskenmerken moet je invoegen in de tittel of de beschrijving van je activiteit. Je kan dit doen via het bewerken van een activiteit.

Strava statmap gebruiken in beschrijving of titel
Strava statmap gebruiken in beschrijving of titel

Nut van de statmaps.

Wat is het nu van deze statmaps? Voor zover ik kan zien is het meer een extra functie die een beetje meer info geeft over je rit in de feed van je volgers. Als je graag de gegevens van een rit wil analyseren is dit niet de tool om te gebruiken in Strava.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën