Strava zet flyby af voor alle gebruikers.

(Last Updated On: 25/10/2020)

Strava heeft de flyby-functie voor alle gebruikers op inactief gezet. Strava heeft hier ook maar beperkt over gecommuniceerd met zijn gebruikers. Je kan de functie terug inschakelen maar dan moet je natuurlijk weten dat ze op inactief is. Een tweede gevolg is dat er nog maar heel weinig te zien is op de flyby’s en dit vermoedelijk zo zal blijven omdat heel veel gebruikers deze functie niet gebruiken of zelfs kennen.

Flyby-functie op inactief door strava.

De functie flyby bestaat al een tijdje in Strava en het is een echte toffe functie. Na je rit kan je gaan kijken wie er ook op de weg was. Zo zag je wie je gekruist had of wie die snelle jongen of vrouw was die je ter plaatse liet. Na en wedstrijd kon je nog even terug gaan kijken wie in welke aanval zat en hoe de wedstrijd gewonnen was.

Flyby aanpassen in het privacybeheer van Strava
Flyby aanpassen in het privacybeheer van Strava

Strave heeft deze functie nu standaard inactief gezet waardoor er plots niemand meer te zien is in de flyby-functie. De reden hiervoor is een bezorgdheid van Strava op vlak van privacy?

Strava an privacy.

Het standaard op inactief zetten van de flyby’s is een reactie van Strava op een tweet van midden september die de laatste dagen viraal is gegaan. In de tweet wordt de Strava op de korrel genomen dat het de gegevens van een persoon die je tijdens een activiteit kruist wel heel gemakkelijk ter beschikking stelt.

Er is wel degelijk de mogelijkheid om ervoor te zorgen dat anderen je activiteiten niet kunnen zien. Je heb de mogelijkheid om delen van je account af te schermen.

Strava heeft dus als reactie nu de flyby-functie standaard inactief gezet.

Er is natuurlijk iets voor te zeggen dat ze dit om privacy redenen doen, maar als reactie op een tweet die viraal gaat geeft dit ook niet de juiste boodschap. Een beter communicatie met zijn gebruikers had ook wel op zijn plaats geweest. Nu is er enkel een mededeling geweest die je te zien kreeg bij het inloggen op je account via de website. Op de app, die veel mensen bijna uitsluitend gebruiken, werd er geen mededeling gedaan. Het gevolg is dat veel gebruikers niet op de hoogte zijn van de wijziging.

Heeft de flyby nu nog wel nu?

De flyby zal nu wel heel rustig zijn. Veel gebruikers van Strava zijn niet op de hoogte van de aanpassing in het privacybeheer van Strava. Dit zorgt er dan ook voor dat er weinig te zien is op Flyby. Er gaan al een aanzienlijk aantal gebruikers van Strava de instelling voor flyby moeten wijzigen om er terug een interessante tool van te maken. Of dit gaat gebeuren zal de toekomst uitwijzen maar ik vrees er wel voor.

Je mag altijd je mening over deze ingreep delen in de reacties onder dit artikel.

Privacybeheer in Strava

Het is wel degelijk mogelijk om veel af te schermen in Strava. Dit kan in de instellingen onder privacybeheer. Je kan je profiel afschermen of alleen activiteiten. Het automatisch herkennen van groepsactiviteiten met mensen die een gelijkaardige activiteit hebben gedaan. De flyby en deze staat dus nu standaard op niemand. Je kan dit eenvoudig wijzigen om terug je gegeven te delen voor andere gebruikers.

Privacybeheer in strava - flyby
Privacybeheer in strava – flyby

Naast deze heb je ook nog de mogelijkheid om je woonplaats af te schermen. Je kan een straal rond je woning bepalen waarin je route niet zal worden getoond. Zelf zal je de route wel nog altijd volledig kunnen zien.

2 reacties

  1. SportSport
  2. Ik vind het wel vreemd dat hij er een tweet over schrijft. Ik heb meer schrik van die gast dan de vrouw die me zou taggen. Hej zeg

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën