strava

fietsmotivatie strava
(Last Updated On: 10/12/2020)

Strava is een app die je kan gebruiken om je fietsritten te registreren. Je kan hiervoor de app gebruiken die beschikbaar is op de “app store” of in de “play store” voor android.
Strava is Zweeds voor ‘streven’ en ‘je ergens voor inspannen’. Als jij ernaar streeft om beter te worden en je spant je daarvoor in, is strava echt iets voor jouw.

Strava is gratis te gebruiken of je kan ook een uitgebreide pakket aan mogelijkheden ontvangen via Strava Summit. Deze dienst is betalend maar biedt een heel pak extra’s

strava

strava sociaal netwerk

Strava is hét sociale netwerk voor sporters. Ze zijn een wereldcommunity van miljoenen hardlopers, wielrenners en triatleten die zijn verbonden door hun liefde voor sport. Hun website en mobiele apps brengen allerlei sporters samen en inspireren hen om tot het uiterste te gaan, als individu en als community. Of je nou voor de Olympische Spelen traint of vooral in het weekend sport; strava kan je helpen je doelen te bereiken.

strava als motivatie

De app verhoogt de motivatie om steeds beter te doen. Door de registratie en vergelijking met anderen en jezelf doe je net dat beetje meer. Dat extra half uurtje per week of net iets meer intensieve rit kan een verschil maken. De functies in strava zorgen voor motivatie om beter te doen. Of je nu een gratis of premium account hebt, strava is echt iets voor de actieve sporter.
Strava werkt perfect samen met een gps van Garmin, mio en nog vele andere merken. Registratie met een smartphone of smartwatch is ook perfect mogelijk.

Via de app of website kan je achteraf al je data bekijken. Er is een enorme hoeveelheid data ter beschikking afhankelijk van wat je registreerde natuurlijk. Vermogen kan bepaald worden op basis van gewicht en parcours om een schatting van het geleverde vermogen te krijgen.

Segmenten van strava zorgen voor motivatie en geven je de kans je eigen prestaties te vergelijken met andere fietsers die hetzelfde segment gereden hebben. Zo kan je dus ook misschien je eigen tijden vergelijken met die van de profs. Laat je hier vooral niet door demotiveren.

Er zijn dagelijkse,wekelijkse, maandelijkse of jaarlijkse overzichten. Je kan zelfs een overzicht op een kaart weergeven via de heatmaps. In Heatmaps kan je al je afgelegde routes bekijken van een bepaalde periode en via intensiteit van de kleur zie je zo wat je meest gebruikte routes zijn.

if it is not on strava

Strava als trainingstool

Strava heeft ook alles aan boord om een trainingstool te zijn. Ik veronderstel dat er programma’s zijn die veel geschikter zijn voor de meer serieuze atleet. Maar voor de doordeweekse huis en tuin atleet heeft Strava alles aan boord.
Als je de betaalde versie hebt, krijg je toegang tot een heel aantal handige tools maar ook tot een groot aantal trainingsplannen.

Strava om een route te maken

Strava heeft ook een goed werkende tool om zelf routes te maken. Je kan van een gereden rit een route maken om ze later opnieuw te rijden. Maar interessanter is de mogelijkheid om op een kaart een route aan te maken. De routebouwer is een goed werkende tool met veel opties. Deze is zowel te gebruiken via de website of in de app beschikbaar voor Android en iOs.

add-ons

Buiten strava zelf zijn er ook een enorme hoeveelheid add-ons ontwikkeld die aan de slag gaan met strava. Dit kan gaan van het analyseren van de trainingsdata tot meer speelse zaken zoals Relive dat een video maakt van een rit met in combinatie met beelden van Google Earth.
StravistiX is één van die add-ons om data te analyseren. Zelfs al analyseer je de data niet dan is is het nog een fijne toevoeging aan de gegevens die strava aanbiedt.

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën