sturen met zwift

(Last Updated On: 28/08/2020)

Tot nu was sturen in zwift niet nodig. Het navigeren werd gedaan door de pijltjes op het toetsenbord of op het scherm de gewenste richting bij een splitsing te kiezen. Hier komt nu verandering in. Het sturen is enkel beschikbaar op een segment in Titans Grove.

sturen met zwift in Titans Grove

Smartphone zorgt voor het sturen

Je smartphone is de tool die je zal moeten helpen te sturen op het parcours. Je moet hem dus wel kunnen bevestigen op het stuur. Je kan daarvoor een stuurhouder gebruiken of zelf een alternatief verzinnen

Verder moet je ook nog kunnen draaien met je stuur. -Het voorwiel op een gladde ondergrond kan al voldoende zijn. Kinetic heeft wel een voorwielhouder die ook kan draaien maar met een beetje creativiteit kan je zelf wel een oplossing vinden.

Selecteer de route van Muir and the Mountain, Dust in the wind of de route Quatch Quest. De Zwift Companion App moet wel aan staan op je smartphone.
Neem rechts bij het vraagteken. Je zal dan nog de smartphone moeten kalibreren. Dit is eenvoudig waarbij je ook de optie krijgt om de gevoeligheid aan te passen.
Eens vertrokken moet je de trail volgen en dit zo snel mogelijk. Kan je dit onder de 12 minuten 30 seconden en met al de voldoende sterren dan krijg je de Zwift mountain bike met bijpassende wielen.

Volgende stap in ontwikkeling Zwift

Het sturen is weer een volgende stap in de ontwikkeling van Zwift. Het programma richt zich op een breed publiek van de serieuze fietser tot de meer game-like ervaring wat het sturen op dit ogenblik wel is.

Ondertussen is sturen ook mogelijk op alle andere wegen van Zwift. Er is alsnog weinig hardware beschikbaar om van deze functie gebruik te kunnen maken. Persoonlijk vind ik het niet zo belangrijk van te kunnen sturen en je eigen route te bepalen.
Tijdens events wordt het sturen ook meestal uitgeschakeld.

Dit is een evolutie die wel laat zijn dat de mensen van Zwift blijven werken om hun programma te verbeteren. De aanpassingen lukken wel niet altijd of niet iedereen is even enthousiast over een bepaalde aanpassing maar het laat wel zien dat ze hun product willen verbeteren.

Repack Ridge

Het nieuwe segment is Repack Ridge en dit verwijst naar de Repack Route in Marin County, Californië die een grote rol heeft gespeeld in de eerste ontwikkelingen van het mountain biken.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën