Tacx Flux 2

Tacx Flux 2
(Last Updated On: 17/02/2022)

De Tacx FLUX 2 Smart is de opvolger van de FLUX (S) Smart. In vergelijking met zijn voorganger heeft die een grotere en sterkere remunit en een zwaarder vliegwiel. Dit heeft geresulteerd in een breder simulatiebereik, beter fietsgevoel en nauwkeurigere vermogensmeting.

Inhoud

Tacx Flux 2 - Direct Drive interactieve smart trainer

Tacx Flux 2 - interactieve smart trainer.

De Tacx FLUX 2 (T2980) is een interactieve direct drive smart trainer. Het is het instapmodel direct drive trainer van Tacx. Bij een direct drive trainer loopt het achterwiel niet op een rol, maar wordt de fiets rechtstreeks op de fietstrainer gemonteerd. De cassette zit dan op de trainer. Dit zorgt voor een meer nauwkeurige meting van vermogen.  Over slijtage van achterbanden moet je je ook al geen zorgen meer maken.

Met een nauwkeurigheid van 2,5 % en de mogelijkheid tot het simuleren van hellingen tot 16% heeft de FLUX2 wel wat in zijn mars. Het maximale vermogen is 2000 watt. Meer dan de gemiddelde wielertoerist ooit zal wegtrappen. Om eerlijk te zijn kan dit vermogen alleen maar geleverd worden bij snelheden van 40km/h. Bij 15 km/h is dit nog altijd 500 watt. Je realistische klimervaring zal je dus wel krijgen met de Tacx FLUX2.

De FLUIX 2 heeft een kleine update gehad eind 2019. De accuraatheid is verbeterd. De FLUX die je nu aankoopt is de geüpdate versie. 

De Tacx FLUX 2 registreert alle data nodig die gebruikt worden in trainingsapps. Vermogen, snelheid en omwentelingen worden geregistreerd. Je hebt dus geen extra sensoren nodig op de fiets. Je kan altijd nog verkiezen de registratie van vermogen of omwentelingen te doen via een externe bron.

Eens gemonteerd kunnen de poten van de Flux 2 niet opgeplooid worden wat niet handig is om hem op te bergen. Heb je een ruimte om te trainen waar de trainer blijft staan, is dit geen probleem.

De Tacx Flux 2 wordt geleverd met de nodige adapters voor snelspanners en steekassen, maar zonder cassette. Deze zal je nog afzonderlijk moeten aankopen. Hij is compatibel met cassettes 8 t.e.m. 11 spaad van Shimano en SRAM. Je kan de body vervangen om andere cassettes te kunnen gebruiken.

Verbinden met apps van derden

De Tacx Flux 2 werkt zoals de meeste interactieve smart trainers werkt perfect samen met de meeste trainingsoftware. Zwift vormt geen probleem. Tacx heeft ook zijn eigen software. De Tacx Training App die verschillende mogelijkheden biedt. Het uitvoeren van gestructureerde trainingen tot het rijden van iconische beklimmingen aan de hand van een video en gesimuleerde stijgingspercentages.

Aks je een gratis oplossing wil kan je RGT proberen. Het heeft natuurlijk beperkte mogelijkheden met een gratis abonnement, maar is perfect als je niet een uitgebreide keuze aan verschillende ritten wil.

De trainer heeft ook een ERG mode. Dit wil zeggen dat de trainer het vermogen zal bepalen dat je trapt ongeacht de versnelling of terrein waarop je rijdt. Dit is vooral handig in gestructureerde trainingen. Deze zijn nu makkelijk te vinden in diverse trainingsprogramma’s. In Zwift heb je een ruime keuze uit afzonderlijke trainingen of trainingsprogramma’s.

Kenmerken van de Tacx Flux 2 (T2980)

Aandrijvingdirect drive
Type remmagneetrem
Type fietstrainerinteractieve smart fietstrainer
Maximale weerstand2000 watt
Maximale helling16%
instelbare weerstandvia app of trainingsoftware
netstroom nodig

ja (werk zonder maar weerstand is niet stuurbaar)

compatibel met 29″ja
gewicht vliegwiel7,60 kg (gesimuleerd tot 32 kg)
gewicht trainer23,6 kg
jaar introductie2018

Voordelen

  • Direct Drive = geen doorslippend achterwiel.
  • met 2000 watt best wel krachtig
  • stil.

Nadelen

  • cassette niet meegeleverd
  • moeilijk op te bergen.

Wat ontvang je in de doos van de Tacx Flux 2?

Wat zit in de doos van de Boost?

  • Flux 2 smart trainer
  • Snelspanner voor racefietsen en mountainbikes (5 mm)
  • Snelspanner met directe aandrijving met adapterset (142 x 12 mm en 148 x 12 mm)
  •  maand Tacx Premium software

Let op want de Tacx Flux S is ook nog op de markt. Deze is minder krachtig maar heeft de plk om met een lange achterderaileur te rijden.

Tacx Flux 2 door DC Rainmaker.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën