Tempus Fugit – Woestijn in Watopia

Tempus Fugit - woestijn in Watopia - Zwift
(Last Updated On: 17/01/2021)

Tempus Fugit is één van de vlakste routes in Zwift. Met zijn 16 hoogtemeters een ideale route om tempo te rijden. Geen heuvel om je tempo te breken of om een groep op te breken. Het aanzuigeffect of draft speelt bij wedstrijden op deze route dan ook een grote rol.
Tempus Fugit wordt veel gebruikt bij de arganistie van tijdritten en is het vaste parcours van één van de pace partners in Zwift.

Tempus Fugit – Woestijn in Watopia

Afstand17,30 km
Aanloop2,40 km
Totaal 1 x route19,70 km
hoogtemeters16 m
Hm/10 km9 m

Bekilimmingen

geen

Sprints

geen

Kaart van Tempus Fugit

Tempus Fugit - Woestijn op Watopia

Profiel van Tempus Fugit

profiel van Tempus Fugit_

Tempus Fugit in Watopia - de route en info.

De Start van deze route bevindt zich in de Fuego Flats. Deze kan je bereiken links net voor de tunnel onder het water en na de atletiekpiste voor de lopers. Na de start is er een aanloop of Lead-In van 2,4 km voor de eigenlijke route start. Het eerste echte herkenningspunt is het “westerndorp”. Via een kloof en rond een oase gaat het richting Saddle Springs, een stadje in een retro futuristische look. Hier bevindt zich ook het keerpunt van de route.

In Saddle Springs net na het keerpunt is ook het startpunt van het segment “Fuego Flats reverse”. Dit is 7 km en eindigt een kleine 2 km na het westerndorp. Je wordt ruim vooraf verwittigd van de nog af te leggen afstand. De aankomst van de “Fuego Flats reverse” is ook de aankomst van de sprint en het start- en eindpunt van de route.

Voor je het einde bereikt moet je eerst nog het tweede keerpunt ronden. Hier bevindt zich ook de plek waar je bij de aanloop op de route komt. Na het keerpunt gaat het in rechte lijn naar de sprint. Het is een lange sprint van 500 meter. Wil je sprinten dan is goed indelen van belang. De aankomst van de sprint is ook het eindpunt van de route.

Door de weinige hoogtemeters is de Tempus Fugit ideaal voor een temporit. Ze wordt dan ook vaak gebruikt voor tijdritten. Ondanks dat het een vlakke route is, is het tijdens een wedstrijd of tijdrit  een zware route. Je hebt geen korte recuperatiemomenten in een afdaling.

Beelden zeggen meer dan woorden

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën