Three Sisters – route op Watopia

Virtueel klimmen in Watopia
(Last Updated On: 23/12/2020)

De Three Sisters is een van de al wat oudere routes op Watopia. Als de route het levenslicht zag, deed ze elke helling aan die toen in Watopia te vinden was. Het gaat dan om de Hilly KOM, de Epic KOM en de Volcano KOM. Dit rondje is goed voor 48 km en 895 hoogtemeters.

three sister - route in Watopia
three sister – route in Watopia

Three Sisters – De start.

Na al bijna 5 jaar actief te zijn op Zwift vond ik het tijd om eens te kijken welke routes ik nog niet gereden had. De eerste waarvoor ik nog geen badge had was de Three Sisters. Ik heb ze al wel gereden, maar dan voor de badges om een route te hebben gereden werden gegeven. De Three Sisters zou het dus worden.

De start is bij het vertrek en aankomst in het centrum van Watopia in de richting van de eerste helling. De Hilly KOM is het eerste stukje klimwerk op het programma. Het zwaartepunt van dit klimmetje ligt in de eerste 200 meter.

kaart - profiel van de Three Sisters Watopia
kaart – profiel van de Three Sisters Watopia

Langste klim in de route.

Na de top van de Hilly KOM gaat het in dalende lijn naar de haven om via de tunnel richting Epic KOM te rijden, de langste beklimming van de dag. De Epic KOM is 9,5 km en er zijn iets meer dan 400 hoogtemeters te overwinnen. In de klim zitten ook een aantal vlakkere stukken en korte afdalingen.

De Three Sisters hebben nog wel een verrassing in petto. Na het bereiken van de Epic KOM mag je bij de volgende splitsing links houden en dat brengt je richting zendmast of Radio tower. Een klim van 1 km, maar met een gemiddeld stijgingspercentage van ruim 13%. Zelfs op een fietstrainer doet dat behoorlijk pijn.

Het laatste deel van de route.

Na de top aan de zendmast of radia tower mag je afdalen. Dit gaat aan een behoorlijke snelheid. De hoge percentages zijn nog in dalende lijn. Dit is de ideale plek om de badge voor de +100 km/hr te verdienen. Bij de splitsing ga je links de afdaling van de Epic KOM volgen. De zijde die we dalen is de steilste kant. Weer een voordeel bij het dalen. Op een aantal korte stukjes oplopend zal je snel beneden aan de haven zijn.

Op naar de Volcano KOM. We draaien linksom de vulkaan om zo de voet van de beklimming te bereiken. De Volcano KOM is zeker niet de zwaarste beklimming. 3,75 km aan iets meer dan 3% gemiddeld. Terwijl deze klim meestal vlot verloopt voel je nu toch de voorgaande beklimmingen in de benen. Het maakt de klim net dat moeilijker dan anders.

Nu rest enkel nog de afdaling en dan een klein 3 km tot aan de aankomst in het centrum van Watopia City. 48 km en bijna 900 hoogtemeters staan er op de teller.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën