Tour de Zwift 2021 is aangekondigd.

Tour de Zwift 2021 - Tdf 2021
(Last Updated On: 03/01/2021)

De Tour de Zwift 2021 (TdZ) is aangekondigd door Zwift. Het is de derde editie van dit evenement in Zwift. In die drie edities is het uitgegroeid tot één van de grootste evenementen die Zwift organiseert. Tour de Zwift 2020 was al een groot succes en deze editie kan dat succes overtreffen. In het totaal zijn er 8 etappes voorzien in een periode van 40 dagen die loopt tussen 4 januari en 20 februari.

Tour de Zwift is een reis door de wereld van Zwift.

De TdZ 2021 is een echte reis doorheen de wereld van Zwift. Alle kaarten van Zwift worden aangedaan en je mag dus je paspoort of reispas niet vergeten. Voor elke rit die je tot een goed einde hebt gebracht krijg je een virtuele stempel in je virtueel paspoort. Elke ettape geeft je de keuze tussen vier opties die niet allemaal op dezelfde kaart of wereld doorgaan. Dit maakt van Tour de Zwift 2021 een ideale gelegenheid van de vele nieuwe Zwifters om alle kaarten beter leren kennen en terwijl deel te nemen aan één van de grootste evenementen in Zwift. Ideaal ook om de goede voornemens voor 2021 in praktijk om te zetten.

Speciale ritten in de Tour de Zwift.

Er zullen een aantal ritten worden geleid door bekende sporters. Namen zijn nog niet genoemd maar er is spraken van een out tourwinner en een bekende triatleet. Later volgt hier meer info over.

Voor de nieuwe zwifters voorziet Zwift speciale “Rookie Rides” die zullen worden begeleid door ervaren Zwifters die je wegwijs maken in Zwift. Zo zal je meer uitleg krijgen over groepsritten tijdens het rijden. Deze speciale “Rookie Rides” zullen worden ingepland op dinsdag en zaterdag tijdens de TdZ 2021.

Deelnemen kan via de website van Zwift.

Alle ritten van de Tour de Zwift 2021.

In het totaal zijn er 8 ritten die telkens in 4 groepen zijn opgedeeld van A tot D. Voor elke type is er een ander omloop. De groep D is voorbehouden voor vrouwen. A tot C zijn open groepen die variëren in lengte. De Tour de Zwift is geen wedstrijd. de ritten zijn groepsritten zonder wegkapiteins. In de praktijk heb je deelnemers die het opvatten als wedstrijd meer evengoed deelnemers die er een rustige rit van maken. Dit type evenementen is dus heel toegankelijk voor iedereen.

Rit 1 (4-8 januari): vlakke routes.

Rit 1 staat in het teken van de vlakke routes. je kan de beste vlakke routs rijden in Londen, New-York en watopia tussen 4 en 8 januari.

vlakke routes
vlakke routes
 • Groep A (langere rit): Londen – Greater London Flat
 • Groep B (standaardrit): Watopia – Volcano Flat
 • Groep C (kortere rit): new York – The 6 Train
 • Groep D (alleen vrouwen): Watopia – Volcano Flat

Rit 2 (9-13 januari): Routes van de wereldkamioenschappen.

Rit 2 staat in het teken van de WK-routes. In Zwift zijn drie WK-routes opgenomen. Richmond in 2015, Innsbruck in 2018 en Yorkshire in 2019. Je kan dus zelf de finale rijden van deze wereldkampioenschappen.

 • Groep A (langere rit): Richmond – WK 2015
 • Groep B (standaardrit): Innsbruck – WK korte ronde 2018
 • Groep C (kortere rit): Yorkshire – WK Harrogate Circuit 2019
 • Groep D (alleen vrouwen): Innsbruck – WK korte ronde 2018

Rit 3 (14-18 januari): echte bergroutes.

Rit 3 is voor de klimgeiten. De grootste beklimmingen van Zwift staan op het programma. Epic KOM, Alpe du Zwift of de Mont Vetoux, klimmen zal je doen in deze rit.

 • Groep A (langere rit): Frankrijk – La Reine met de Mount Ventoux
 • Groep B (standaardrit): Watopia – Road to Sky met Alpe du Zwift.
 • Groep C (Shorter Ride): Watopia – Mountain route met de Epic KOM.
 • Groep D (alleen vrouwen): Watopia – Road to Sky

Rit 4 (19-23 januari): de scenic routes of mooie uitzichten.

Rit 4 is dan weer een stukje meer ontspannen. Er worden terug vlakkere wegen opgezocht.

 • Groep A (langere rit): Watopia – sand and sequoia’s
 • Groep B (standaardrit): Frankrijk – Casse-Pattes
 • Groep C (kortere rit): London – Greater London Loop
 • Groep D (alleen vrouwen): Frankrijk – Casse-Pattes

Rit 5 (24-28 januari): afterparty-routes.

Je kent ze misschien wel? De groepsritten met een afterparty. Net na het beëindigen van de groepsrit volgt dan nog een klein extraatje wat dan meestal (altijd) bestaat uit een beklimming.

Beste after party
 • Groep A (langere rit): Watopia – Volcano Climb After Party
 • Groep B (standaardrit): New York – NYC KOM After Party
 • Groep C (kortere rit): Richmond – afterparty Libby Hill
 • Groep D (alleen vrouwen): New York – NYC KOM After Party

Rit 6 (29 januari – 2 februari): Rolling hills

Rit 6 is terug over vlakkere tot golvende wegen. De naam rolling hills verwijst naar de golvende heuvels.

Rolling Hils
Rolling Hils
 • Groep A (langere rit): Innsbruck – Innsbruck-ring
 • Groep B (standaardrit): Watopia – vlakke route
 • Groep C (kortere rit): Frankrik – RGV
 • Groep D (alleen vrouwen): Watopia – vlakke route

Rit 7 (3-7 februari): jungle en gravel.

Voor rit 7 trekken richting gravelwegen. De 7de rit is de enige rit waar alle ritten op hetzefde parcours doorgaan. Voor gravel moet je in de jungle zijn op Watopia.

Jungle Routes - gravel
 • Groep A (langere rit): Watopia’s Jungle Circuit (4 ronden)
 • Groep B (standaardrit): Watopia’s Jungle Circuit (3 ronden)
 • Groep C (kortere rit): Watopia’s Jungle Circuit (2 ronden)
 • Groep D (alleen vrouwen): Watopia’s Jungle Circuit (3 ronden)

Rit 8 (8-12 februari): urban routes of stedelijke routes.

Voor de laatste rit zoeken we de stedelijke gebieden op in Zwift. In Zwift gaan de ritten dan door in Central Park New-York, Londen over The Mall en natuurlijk het rondje Champs-Élysées in Parijs.

stedelijke routes - Urban Routes
 • Groep A (langere rit): Londen – London Classique
 • Groep B (standaardrit): New York – Park Perimeter
 • Groep C (kortere rit): Parijs – Champs-Élysées
 • Groep D (alleen vrouwen): New York – Park Perimeter

Rit gemist? Makeup days bieden hulp.

Heb je een rit gemist. Geen probleem er komt net als voorgaande jaren een kans om één of meerdere etappes nog in te halen tijdens de “makeup stages”. Deze periode zal lopen van 13 tot 20 februari. Er zal een kalender verschijnen wanneer je welke etappe kan inhalen. Heb je echt zin dan kan je tijdens deze week alle etappen nog eens rijden.

TdZ 2021 – fietsen of lopen.

De TdZ 2021 wordt niet alleen georganiseerd voor fietsers. Lopers kunnen in deze editie ook deelnemen. De data zijn dezelfde als voor de fietsers. Er zijn voor elke etappe twee keuzes van routes voorzien. Een lange en korte route. Net al bij het fietsen is het thema een reis door de wereld van Zwift. Er zijn vlakke etappes, een bergetappe, een etappe door de jungle, een stedelijke route. In het totaal zijn er ook 8 etappes tot een goed einde te brengen om de tour de Zwift 2021 voor lopers tot een goed einde te brengen. Welke etappe wanneer wordt georganiseerd kan je hier vinden. de juiste uren zulle te vinden zijn in de events kalender.

Er zijn ook Rookie runs voorzien.

Valt er iets te winnen met TdZ 2021?

Voor de Tour de Zwift 2021 is er een samenwerking met Le Col. Elke deelnemer die een etappe van de TdZ 2021 tot een goed einde brengt, krijgt een korting bon van € 57,00 van Le Col. De korting bon is wel enkel geldig op aankopen vanaf € 115,00 en maar te gebruiken tot 15-03-2021. Naast de korting bon maak je ook kans op een “Limited Edition Le Col x Colnago C64“. Dit is een echte topfiets. De winnaar zal worden geloot op 19-03-2021 uit alle deelnemers aan TdZ 2021.
Lees hier de algemene voorwaarden van de wedstrijd.

Zoals bij de meeste evenementen in Zwift kan je hier ook je virtuele kleerkast uitbreiden met een aantal nieuwe items.

Le Col heeft ook een collectie uitgebracht in de De korting bon kan je dan gebruiken om de echte versie van de in game kledij aan te kopen bij Le Col.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën