Tour de Zwift 2022

Tour de Zwift 2022
(Last Updated On: 21/01/2022)

Het is weer tijd voor de Tour de Zwift. Dit jaar loopt hij van 10 januari tot en met 6 februari en dit over 8 mogelijke ritten. De ideale uitdaging om het nieuwe jaar te beginnen Na de Rapha 500 van Strava op Gran Canaria. De Tour de Zwift is ondertussen een klassieker onder evenementen georganiseerd door Zwift.

Keuze van ritten.

In het totaal moet je 8 etappes afwerken om de Tour de Zwift 2022 tot een goed einde te brengen. Net als voorgaande jaren is een keuze welke rit je elke etappe zal rijden. Er zijn vier mogelijkheden waarvan er eentje voorbehouden is voor vrouwen. Naast de rit uitsluitend voor vrouwen is er een keuze tussen een lange rit, een standaard rit en een korte rit.

Klimmen in de Tour de Zwift 2022.

Tijdens etappe 2 krijg je alle kans om je klimcapaciteiten te laten zien. In de lange rit zit de Alpe du Zwift verwerkt en krijg je in het totaal 1164 hoogtemeters te verwerken. Dat is al een hele uitdaging op een indoor fietstrainer. Geen zin in al die hoogtemeters? Geen probleem want je kan ook aan de slag in Innsbruck of Londen met nog steeds een aantal hoogtemeters te verwerken.

Etappe 6 in het teken van afstand.

Etappe 6 is voor hen die graag afstanden overbruggen. De ritten zijn wat langer in deze etappe. Het zijn zeker nog geen onoverkomelijke afstanden. De lange rit wordt gereden in Londen op de The London Pretzel. De afstand is 56,2 km. Lees ons artikel over langere ritten in Zwift voor tips. Er is ook een alternatief van 42 of 24 kilometer beschikbaar. Zwift houdt in de Tour de Zwift rekening met iedereen.

Laatste rit in New York.

De laatste rits staat dan weer helemaal in het tekenen van de grootstad. Alle ritte gaan door in het New York van de toekomst. Je hebt keuze uit een rit van 54, 23 of 10 kilometer. Omdat het de laatste is kan je voor de lange afstand gaan om de uitdaging tot een mooi einde te brengen.

Als je alle lange ritten rijdt kom je tot een totaal van 315 kilometer en 3871 hoogtemeters in de Tour de Zwift 2022.

Je kan ook als loper deelnemen aan de Tour de Zwift.

Niet alleen fietsers, maar ook lopers kunnen deelnemen aan de Tour de Zwift 2022. De lopers hebben voor elke etappe keuze uit 2 mogelijke routes. Een lange en korte route volgens je mogelijkheden. Een voordeel dat de lopers hebben is dat ze nog gratis kunnen gebruikmaken aan Zwift om deel te nemen aan de Tour de Zwift.

Een etappe gemist?

Een etappe missen wil nog niet zeggen dat je de Tour e Zwift niet tot een goed einde kan brengen. Er zijn extra ritten voorzien van alle etappes tussen 7 en 13 februari. Je kan in deze periode de gemiste rit(ten) inhalen en zo alsnog de Tour de Zwift tot een goed einde brengen.

Meer weten over de Tour de Zwift.

Meer info voor zowel lopers als fietsers kan je vinden op de website van Zwift. Je kan er de volledige kalender vinden met welke ritten er per etappe beschikbaar zijn.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën