Tour van Londen in Zwift

(Last Updated On: 24/02/2021)

Het is een traditie aan het worden in Zwift . De tour van Londen zal voor de derde keer doorgaan. Zoals elk jaar zijn er een aantal ritten die je tot een goed einde moet brengen om een virtuele outfit te verdienen.
De tour van Londen zorgt er ook voor dat je in de donkerste periode van het jaar actief blijft. Geeft net dat tikje extra motivatie die je nodig hebt om actief te blijven tijdens de winter.

Tour van Londen tussen 9 en 19 december 2019
Tour van Londen tussen 9 en 19 december 2019

Tour van Londen als race

Eén van de nieuwigheden dit jaar is de categorie E. Deze categorie is voor de Elite Racers. Zwift richt zijn pijlen op de fietsers met een W/kg van 3,5 tot en met 5,00.

De andere categorieën zijn een persoonlijke uitdaging. Ieder kan zelf zijn snelheid bepalen en intensiteit tijdens de rit.
Niet hoe snel je het einde haalt maar dat je het einde haalt is belangrijk.

5 ritten in Londen

De Tour van Londen bestaat uit vijf ritten die je allemaal moet volbrengen om het einde te halen. De eerste rit is beschikbaar op 9 december en de laatste rit tot 19 december.
Er is telkens een periode van 2 dagen waarop elke rit kan gereden worden. Tevens zijn er twee dagen voorzien op 21 en 22 december om gemiste ritten alsnog in te halen.

Aan elke rit kan je deelnemen in één van de 4 categorieën. De A-categorie heeft de langste ritten. De afstand is telkens rond de 40 km of iets meer.
Voor de B categorie zit je meestal rond de 30 km.

De categorie C is voorbehouden voor vrouwen.

De E is dan weer voor de echte racers onder ons.

Voor de 5de en laatste rit op 18 en 19 december is eer geen categorie B. de afstand is dan voor alle rijders hetzelfde.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën