Trainingsvolume van een prof. Chris Froome op strava.

(Last Updated On: 01/02/2018)

Het trainingsvolume van een prof ligt erg hoog in vergelijking tot een wielertoerist. Wie Chris Froome op strava volgt, zal tijdens de maand januari wel grote ogen hebben getrokken. Bijna dagelijks een rit van 200 km. Om en bij de 2000 hoogtemeters verwerkt in elke rit. Een enorm trainingsvolume zelfs voor een profwielrenner.

Chris Froome op strava enorm trainingsvolume
Chris Froome op strava deelt zijn enorm trainingsvolume tijdens de maand januari. 4800 km op een maand is het zomerse Zuid-Afrika

enorm trainingsvolume in de maand januari

Ondank zijn positief testen op Salbutamol blijft Chris Froome kilometers malen. Het trainingsvolume voor de maand januari is enorm. In het totaal haalt een afstand van 4881 km met de langste rit op 28 januari over een afstand van 271,65 kilometer. In deze rit zaten 3485 hoogtemeters en de gemiddelde snelheid was 44,8 km/h wat wel heel snel is voor een trainingsrit. Ik hoop dat dit achter een brommer was.

In heel januari haalde hij 65517 hoogtemeters en zat in het totaal 151 uur op de fiets. Dat is meer dan 30 uur per week op de fiets. Voor profs is dit geen uitzondering maar om dit een hele maand lang vol te houden zonder echte rustpauze is wel heel uitzonderlijk. Er zitten ook dagen van 130 kilometer aan 30 km/h in. Het is dus niet allemaal extreem.
Wel is het heel verrassend dat hij nog de motivatie heeft na zijn positieve test.

onschuld bewijzen

In “radio peloton” wordt gefluisterd dat Froome met dit trainingsvolume de Vuelta wil nabootsen. De theorie luidt dan: door gelijkaardige inspanningen te leveren gecombineerd met de juiste medische testen aantonen dat zijn te hoge Salbutamol-waarde in de Vuelta niet aan bedrog te wijten was. De verdediging van Froome is momenteel bezig met te onderzoeken hoe zijn onschuld te bewijzen.

Volgens de regels van het wereldantidopingagentschap krijgen ze daar geen strikte deadline voor. In principe kan het dus nog jaren duren, maar de betrokken commissie van de UCI kan wel aandringen op een redelijke termijn. Verwacht wordt dat weldra een eerste zitting plaatsvindt. Tot er een uitspraak komt, mag hij in principe koersen. Waar en wanneer is nog niet geweten. Voor de sport zou het goed zijn dat er zo snel mogelijk een uitspraak komt in deze zaak.

Chris Froome op strava

Het is wel opmerkelijk dat Chris Froome vanaf januari plots terug gebruik is beginnen maken van strava. Hij was al langer te vinden op strava maar had in bijna een jaar tijd geen activiteiten meer toegevoegd. Zijn laatste activiteit op strava dateerde van maart 2017.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën