Triple Loops – Londen – Zwift

Triple Loops in Londen volgens Zwift
(Last Updated On: 17/01/2021)

De Triple Loops in Londen brengt je langs bijna alle wegen op de kaart van Londen. Er is maar een klein stukje asfalt van een paar 100 meter dat je niet aandoet. De route is dan ook bij de langer routes van Londen. Met 40,8 km ligt hij nog in het bereik van de meeste Zwifters en de 544 hoogtemeters zijn niet onoverkomelijk. De route maakt volledig gebruik van alle vlakke delen en de beklimmingen in de kaart van Londen. Net als de route van Richmond kan je deze route ook opsplitsen in een vlak deel en een heuvelachtig deel.

Triple Loops – Londen – Zwift

Afstand40,80 km
Aanloop0,50 km
Totaal 1 x route41,30 km
hoogtemeters544 m
Hm/10 km133,33 m

Bekilimmingen

Leith Hill

Sprints

The Mall sprint

Kaart van Triple Loops

Triple Loops in Londen - Zwift

Profiel van Triple Loops

Profiel Triple Loops in Londen volgens Zwift

Tripple Loops in Londen - de route en info.

De Start van deze route bevindt zich aan de start en aankomstplek in de buurt van de Tower of London. Op deze plek starten ook alle events in Londen. Het gaat langs de Thames om daarna de grote lus te maken die loopt via Pall Mall en Piccadilly om weer richting de Thames te gaan. Buiten een paar korte oplopende stukjes in het parcours is het volledig vlak en dat gaat zo blijven tot je via de brug en tunnel naar Surrey gaat. Eerst volgt er nog een rondje St. James’s Park en even een heen en terug over Strand.

Nu volgt het tweede deel van de route. Bij het uitdraaien van de tunnel ga je niet rechts naar Box Hill, maar links richting Leith Hill. De beklimming zelf is maar 1,9 km lang met een stijgingspercentage van net geen 7%. Voor je echter de klim bereikt moet je al wat hoogtemeters overwinnen in de 3 km naar de start van de eigenlijke klim. In Leith Hill zitten een aantal stukken die boven de 10% gaan. Doseren is dus de boodschap.

Na de klim van Leith Hill daal je af en neem je links de weg die naar de voet van Box Hill gaat. Je beklimt niet heel Box Hill. De route draait Box Hill op een paar 100 meter na de start van de klim. Box Hill is een perfecte klim om tempo te rijden. Niet te steil en al zeker niet in de tweede helft van de klim. Na de top volgt nog een stukje bergop aan 9 % voor de verdiende afdaling volgt richting tunnel (metro) richting Londen centrum. Bij het buiten rijden van de metro moet je nog even alles geven om de 14 tot 15 % te overwinnen. Nu is het nog een km tot de aankomst van de route. Heb je dan nog wat over dan kan je het ontbrekende stukje afvalt ook nog opzoeken zodat je alle wegen van Londen in één rit hebt gedaan. Het ontbrekende stuk is bij het buiten rijden van de tunnel in Surrey. Neem nu rechts naar Box Hill i.p.v. link naar Leith Hill. Als je dan nog rijdt tot waar Box Hill rechts wegdraait heb je elk stukje afvalt van de kaart Londen gereden.

Beelden zeggen meer dan woorden

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën