uitbreiding van zwift op het parcours Londen

(Last Updated On: 18/02/2020)

Vandaag op 9 september 2018 is er een nieuwe uitbreiding van zwift op het parcours  in Londen. Met deze uitbreiding wordt Londen vergroot met 15-tal km. Er is ook een nieuwe klim die langer is dan de reeds bestaande Box Hill. De nieuwe helling kan je ook langs beide zijden beklimmen zoals Box Hille en Fox Hill. Deze uitbreiding maakt Londen een stuk aantrekkelijker om te rijden. Na de laatste uitbreiding vond ik Londen al leuk maar dit is echt een hele grote plus. Deze nieuwe uitbreiding van zwift Maakt van Londen een veel beter Parcours.

uitbreiding parcours Londen op Zwift

Leith Hill in uitbreiding van Zwift

Leith Hill is de nieuwe klim met een aantal steile stukken erin verwerkt. Met de aanloop bij is hij ruim 5 km lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 5%. De echte KOM waarvan de tijd in Zwift meeloopt is echter maar 1,9 km lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 7%.
Er is al een Zwift Insider verified segment voor Leigh Hill op Strava.

Zwiftinside verified KOM Leith Hill profiel
Zwiftinside verified KOM Leith Hill profiel
Zwift Leith Hill profiel
Zwift Leith Hill profiel

Keith Hill in Zwift Londen

De andere zijde van de klim is Keith Hill. Deze zijde is 4,2 km lang met een stijgingspercentage van 5%. In kan de twee zijden nog niet vergelijken omdat ik Keith Hill nog niet gedaan heb bij het schrijven van dit artikel. De ze heeft ook al een Zwift Insider verified segment op strava.

zwift uitbreiding van Londen
Niewe wegen in Zwift. De uitbreiding van Londen met een extra helling.

Drie nieuwe routes

Met de uitbreiding zijn er drie nieuwe routes gekomen.

  • Greatest London Loop is 25,9 km lang en volgt de buitenkant van het parcours. De klim is Keith Hill. Op één rondje maak je 357 hoogtemeters.
  • Triple Loops is 41 km lang en loopt over Keith Hill om dan nog een extra lus te maken via Box Hill. Deze route is goed voor 610 hoogtemeters.
  • Surrey Hills is de derde nieuwe route in Londen. Op het einde van het rondje dat alle hellingen van het parcours aandoet in bede richtingen heb je 41,5 km gereden met 914 hoogtemeters

Voldoende nieuwe uitdagingen met deze drie nieuwe routes in Londen. Kans genoeg om hoogtemeters te maken in Londen. De nieuwe hellingen zijn ook langer dan Box Hill. Zwift wordt er alleen maar beter door.

Zwift uitbreiding Londen

Prudential RideLondon-Surrey Classic

Leith Hill is een echte helling in Surrey. Hij wordt elk jaar aangedaan in de London-Surrey Classic and Prudential RideLondon. In 2017 werd de wedstrijd gewonnen door Alexander Kristoff. Er is niet enkel een wedstrijd voor de profs maar ook verschillende ritten de de gewone wielertoerist.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën