Update van Zwift 23 februari 2021

Zwift update
(Last Updated On: 24/02/2021)

De update van Zwift van 23 februari naast een nieuwe fiets ook kleine aanpassingen aan de Pace Partners en een aantal nieuwe trainingen. Geen nieuwe routes in deze update.

Pace Partners

In grote groepen was het moeilijk om binnen de vereiste afstand van de Pace Partner te blijven om de extra drops te ontvangen. Dit was vooral een probleem bij het rijden met Coco Cadence die wel erg populair lijkt te zijn. De afstand tot de Pace Partner waarbinnen je moet blijven zal vanaf nu aangepast worden aan de omvang van de groep. Het zal dus gemakkelijker worden van die extra drops te verwerven.

Bij het rijden in het bijzijn van een Pace Partner zal je ook toegang hebben tot alle wegen, ook als je nog niet het vereiste niveau hebt bereikt. Zover ik weet zal dit enkel nodig zijn voor de snelste onder de Pace Partners. De gevolgde route is Road to Ruins en daar moet je normaal level 5 voor hebben.

Nieuwe fiets in dropshop

De extra drops die je verdient kan je dan dadelijk uitgeven aan de nieuwe fiets die beschikbaar is in de dropshop. Het Colnago V3Rs-frame toegevoegd aan de drop-shop. Deze fiets zal ook gebruikt worden in de Haute Route 2021 in Zwift die dit weekend zal doorgaan. Het frame heeft 2 sterretjes voor aero en 3 voor klimmen. Vooral een fiets om bergop te rijden en dus zeker nuttig in de Haute Route. Je kan hem kopen in de dropshop voor 695.800 drops en is enkel beschikbaar vanaf level 18.

Nieuwe workouts of trainingen.

Zwift wil inzetten op de trainingsplannen en deze verder uitbouwen. Zwift is voor vele de plek om gestructureerde trainingen te doen zonder dat ze een trainer hebben.

Er is een nieuwe Time Crunched-categorie toegevoegd aan de trainingen. Deze categorie bevat 10 fietsworkouts, inclusief 4 nieuwe workouts, van 30 minuten of minder. Ideaal voor als je niet veel tijd hebt maar toch een training wil inplannen.

Naast deze nieuwe categorie is het trainingsplan Zero to Hero van GCN toegevoegd. Om het hele plan af te werken heb je 7 weken nodig. Het is nu de ideale moment om met dit trainingsplan te starten.

The Norseman-trainingen toegevoegd, waaronder 6 fiets- en 6 hardlooptrainingen.

Bugfixes en verbeteringen

Zoals bij elke update zijn er een aantal problemen opgelost en enkele kleinere toevoegingen zoals een aantal fiets- en hardloopartikelen (tenues, shirts, enz.).

Naast deze is er ook een aanpassing aan hoe het rijden in groep verloopt. Het in het wiel rijden in Zwift in grote groep kan soms problemen geven. Het snel plots snel naar voor in de groep rijden zonder extra inspanning of snel terugvallen in een groep voelde heel onnatuurlijk aan. Zwift is aan het experimenteren om dit te verbeteren en hiervan zitten enkele elementen in de update en zullen alleen toegepast worden in welbepaalde events. Wil je zelf ervaren of er veel veranderd met deze aanpassing dan vind je via deze link een lijst met events.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën