velomuseum in Brussel vanaf 22 september

(Last Updated On: 15/11/2018)

velomuseum BrusselWat heeft een Molenbeekse burgemeester te maken met een plooifiets? En hoe zat het honderd jaar geleden met het fietspad op de Wetstraat? In Brussel werd er zeker niet enkel gefietst tijdens de wielerzesdaagses. Kom in VELOMUSEUM.brussels ontdekken hoe er de overige 359 dagen werd, en nog steeds wordt gefietst in de hoofdstad. VELOMUSEUM.brussels belicht vanaf 22 september 2018 de rijkdom van 150 jaar fietscultuur.

velomuseum in Brussel

Zaterdag 22 september opent het velomuseum.brussels aan het kanaal in en rond de gebouwen van het archief en museum voor het Vlaams leven in Brussel. Er staan heel wat historische fietsen en je leert er alles over 150 jaar fietsgeschiedenis in Brussel.
150 jaar geleden werden de eerste fietsreglementen ingevoerd in Brussel. Daarom opent nu een tijdelijk museum en belevingscentrum over de fiets in onze hoofdstad. Nu denk je bij het altijd drukke Brussel niet meteen aan fietsen. In Brussel werd wel de allereerste fietsclub van het land opgericht.Tot 1960 was Brussel een echte fietsstad. Nu is er weer meer aandacht voor fietsers, al is dat niet evident in Brussel. De fiets heeft nog altijd zijn plekje niet veroverd in Brussel.

Velomuseum biedt een overzicht van fietsen, beelden, uitrustingen en foto’s van fietsfabrieken,fietsclubs, vergeten koersen, velodromen en de Brusselse wielrenners. Tot eind januari 2019 kan je naar het Velomuseum.

VELOMUSEUM.brussels is gratis en kan in groep of individueel bezocht worden van maandag tot vrijdag: 09:00-16:00 uur/ Zaterdag en Zondag: 10:00-16:00 uur.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën