Ven-Top

Ven-Top
(Last Updated On: 17/01/2021)

De route Ven-Top is de enige route waarin de Mont Ventoux is verwerkt. Ze werd geïntroduceerd bij het lanceren van de kaart Frankrijk in de zomer van 2020 ter gelegenheid van de virtuele Ronde van Frankrijk 2020. De top van de Mont Ventoux werd niet gebruikt als aankomstplek, maar wel werd er een aankomst getrokken aan Chalet Renard. Deze rit werd gewonnen door Michael Woods. Een samenvatting kan je vinden onderaan dit artikel.

De Mont Ventoux in Zwift is een perfecte replica van de echte klim. Net als de Alpe du Zwift werden de gps-gegevens van de echte klim gebuikt om een waarheidsgetrouwe replica te maken. Met zijn 19 km  en 1480 hoogtemeters is het de langste klim die je nu in Zwift kan rijden.

Ven-Top

Afstand20,90 km
Aanloop0 km
Totaal 1 x route20,90 km
hoogtemeters1534 m
Hm/10 km733,97 m

Bekilimmingen

Mont-Ventoux

Sprints

geen

Kaart van Ven-Top

Route van Ven-Top - Zwift
Route van Ven-Top - Zwift

Profiel van Ven-Top

Ven-Top profiel
Ven-Top profiel

Ven-Top in Frankrijk - de route en info.

De route Ven-Top start bij de start pens en je gaat dadelijk in de richting van de beklimming van de Mont Ventoux. In deze route zal je geen vlakke weg vinden en al zeker geen afdaling. De start van de klim ligt na ongeveer 1,8 km rijden. Ondertussen heb je al een aantal hoogtemeters overwonnen aan lage percentages. Het eerste stuk van de klim brengt je naar het kruispunt waar links de top van de Petit KOM. Wij moeten aan dit kruispunt rechts houden. De eerste kilometers zijn nog steeds aan lage stijgingspercentages tot je aan een haarspeldbocht komt en de percentages abrupt stijgen naar 10% en meer.

Vanaf dit punt is het steil tot bijna aan Chalet Renard. Het is dus van belang om goed te doseren en te beseffen dat het nog een lange weg is tot de top. Elke kilometer duurt nu lang en dat kan ontmoedigend zijn maar doorbijten wordt beloond. Net voor Chalet Renard wordt de weg iets minder stijl. Het ideale moment om de benen even wat rust te gunnen want er volgen nog een aantal steilere stukken voor je de top bereikt.

Van Chalet Renard is het nog 6 km tot de top en je hebt dan al 13 km achter de rug. Je komt nu in het gekende maanlandschap richting top. Al snel zal je de top in de verte kunnen zien.
In die nog resterende 6 km zitten langere passages aan een 7-tal procent en minder afgewisseld met stukjes tot 11%. Het loop iets vlotter dan het lange steile stuk voor Chalet Renard en de top komt natuurlijk ook altijd dichter. Ongeveer 1 km voor de top krijg je nog goed 500 meter met stijgingspercentages boven de 10%, maar dan is het minder steil op de laatste tientallen meters net voor de aankomst na. De top is het einde van de route Ven-Top ,maar waarom nu stoppen?

Op de top maak je een klein ommetje voor je aan de afdaling kan beginnen. De afdaling van 19 km zal iets sneller gaan dan het beklimmen van de Mont Ventoux.

Beelden zeggen meer dan woorden

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën