Virtuele ronde van Zwitserland 2020

(Last Updated On: 05/05/2020)

Aangezien er voor het lopende wielerseizoen 2020 tot nader orde geen wedstrijden mogen doorgaan is er naar oplossingen gezocht om toch iet van wedstrijd en publiciteit te hebben voor de wielerploegen. Al snel kwam hier het virtueel fietsen naar boven. De Ronde van Zwitserland 2020 gaat door als virtuele ronde in Rouvy.

Niet alleen gaat ze door maar je kan zelf de ritten van de wielrenners rijden in Rouvy.

Virtuele ronde van Zwitserland 2020
Virtuele ronde van Zwitserland 2020

Zelf de Virtuele Ronde van Zwitserland 2020 rijden

Niet alleen gaat er een wedstrijd door over verschillende dagen voor profrenners maar je kan ook zelf de Ronde van Zwitserland 2020 rijden. Wat je nodig hebt is een indoor trainer en bij voorkeur een smart trainer. Deze zal de weerstand volgens het hellingspercentage aanpassen. Naast dit moet je ook een account aanmaken bij Rouvy.
Er is een gratis periode van 14 dagen om te testen. Ze hebben apps voor de meeste besturingsystemen van PC, laptop, tablet of smartphone.

Mijn ervaring met de eerste installatie en gebruik van Rouvy AR kan je hier lezen.

Er zijn 11 route te volgen uit de Ronde van Zwitserland waarin ook de routes van de wedstrijden voor profs. Er is ook een uitdaging van Rouvy uit om 4 bepaalde routes te voltooien en dan maak je kans op een aantal prijzen.

Je kan de routes rijden wanneer je wil.

Zelf ook wedstrijd rijden.

Ben je geen prof maar wil toch ook wedstrijd rijden dan kan dit ook. Rouvy heeft ook de mogelijkheid om zelf wedstrijden te rijden. De Routes van de Ronde van Zwitserland 2020 kunnen dus ook in een wedstrijdsituatie gereden worden.

Wil je een andere route als wedstrijd kan dat ook. Er is een groot aanbod aan wedstrijden in Rouvy. Het aantal deelnemers is meestal wel beperkt.

Als je dat wil kan je zelf ook een wedstrijd op een parcours van jouw keuze organiseren. Het is dan nog wel de vraag hoeveel deelnemers er gaan opdagen.

Er is één groot verschil met Zwift. In Rouvy kan je niet in het wiel zitten en er voordeel uit halen. Terwijl er in Zwift een draft-effect is, is dit in Rouvy niet het geval. Elke wedstrijd is dus eigenlijk een tijdrit.

Wat met de profs?

De profrenners rijden dus ook een virtuele Ronde van Zwitserland 2020 in Rouvy. Ze rijden 5 ritten en er nemen 20 teams deel die voor elke rit drie renners mogen opstellen. Niet elke rit wordt dus door dezelfde renners gereden.

Meer info over de race en uitslagen kan je vinden op de website van Rouvy.

Opmerkingen of reacties op dit artikel mag altijd onderaan in de opmerkingen.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën