Volcano KOM – klim in Zwift

Volcano KOM - Zwift Watopia
(Last Updated On: 11/12/2020)

De Volcano klim in Zwift is al een aantal jaren een vaste waarde op Watopia. Hij is toegevoegd aan het parcours in maart 2017 en slingert zich en weg rond de vulkaan naar de top.

Volcano KOM – de gegevens.

De Volcano KOM ligt op de route “Volcano Climd” op het virtuele eiland Watopia.
De virtuele klim is 3,7 km lang waarbij 126 virtuele hoogtemeters worden overwonnen. Dat geeft net geen 3% gemiddeld stijgingspercentage.

Het grootste deel van de klim zit het stijgingspercentage rond de 3 à 4%. Net voor de top heb je een klein steil knikje dat net over de 10% gaat. In de klim zit ook een vlak stuk en een paar heel korte stukjes bergaf; Deze zitten in de eerste helft van de beklimming. Het vlakke stuk is bij het doorkruisen van de vulkaan.

Het is een klim die je aan een rustig tempo kan rijden of net voluit gaan voor een inspanning van onder de 10 minuten.

Het segment op strava geeft je een duidelijk overzicht van de gegevens van Volcano KOM.

Na klimmen mag je dalen.

Na de klim maak je nog een rondje boven op de vulkaan op vlakke weg voor je de afdaling aanvangt. De afdaling is dezelfde weg als de klim. De afdaling is niet om te laten lopen. Daarvoor is ze niet steil genoeg. Geen hoge snelheden zoals op de Alpe du Zwift.

Natuurlijk is er ook een een virtuele trui die je mag dragen zolang je de snelste tijd hebt ,van de actieve rijders, op de klim. Spijtig genoeg kan ik er geen voorbeeld van laten zien. Als het me ooit lukt hem te dragen maak ik wel een screenshot.

Watopia Volcano KOM klim in beeld.

Omdat beelden vaak meer zeggen dan woorden kan je onder een filmpje zien van de volledige klim en afdaling van de Watopia Volcano KOM.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën