Waarom een trainermat onder de fietstrainer.

(Last Updated On: 04/12/2020)

Waarom een trainermat onder de fietstrainer? Heb je echt een trainermat nodig onder die fiestrainer? Je geeft al voldoende geld uit aan de fietstrainer en andere accessoires. Is die mat dan nog wel echt nodig. Voor een goede trainermat ben je al snel 60 euro kwijt.

Waarom een trainermat onder de fietstrainer?

Er zijn een aantal reden waarom een trainermat aan te raden is. Deze hebben vooral te maken met waar je de fietstrainer zal opstellen en gebruiken.

Beschermen van de vloer.

Een fietstrainer is over het algemeen redelijk zwaar en kan de vloer beschadigen. Dit is dan vooral bij houten vloeren het geval. Bij stevige trainingen zal de fietstrainer ondanks zijn gewicht wel een beetje verschuiven. Deze beweging kunnen krassen veroorzaken op de vloer. Een trainermat zal dit voorkomen. Bij de meeste fietstrainers is het raakvlak met de ondergrond wel voorzien van kunststof om krassen te voorkomen. Ondank dit zal er toch altijd een klein beetje beweging van de fietstrainer zijn.

Transpiratie opvangen onder de fietstrainer.

Tweede reden om een trainermat te gebruiken is om transpiratie op te vangen onder de fietstrainer. Zweet en een houten vloer gaan niet goed samen. Je staat soms versteld hoeveel vocht je tijdens een training verliest. Een poeltjes zweet onder de fietstraining na een stevige training is bijna onvermijdelijk. Je mag dan nog zorgen voor een ventilator ter verkoeling. De trainermat voorkomt dan contact tussen zweet een vloer.

Dempen van het geluid.

Dempen van het geluid is vooral belangrijk als je de fietstrainer gebruikt op een verdiep. Het rijden op de fietstrainer veroorzaakt wel wat vibraties die je onderburen of huisgenoten kunnen storen. Vooral in een appartement is het aan te raden hier rekening mee te houden. De trainermat zal een groot deel van deze vibraties dempen.

Fietstrainer ter plekke houden.

Waar sommige fietstrainers heel stabiel zijn en heel weinig bewegen zijn er ook die echt wel met je op reis gaan tijdens het fietsen. Tijdens het sprinten kan je zo wel een aantal centimeter met fietstrainer en dus ook fiets verschuiven. Over het algemeen zal een zwaardere fietstrainer beter op zijn plek blijven.
Naast de fietstrainer die stabieler staat heb je ook meer grip bij het op- en afstappen van de fiets. Een natte ondergrond (zweet) kan best wel glad zijn met fietsschoentjes.

Heb je die trainermat nodig?

heb je die trainermat nu echt nodig onder je fietstrainer? Je kan perfect rijden zonder trainermat en het is een afweging die je zelf moet maken op basis van de plek waar je de fietstrainer wil gebruiken.

Ik gebruik geen trainermat, maar mijn fietstrainer staat dan ook op keramische vloertegels. De kans op beschadiging door schuiven of transpiratie is dan zo goed als niet mogelijk. De fietstrainer, een Tacx Neo, staat bij mij ook redelijk stabiel en verschuift weinig tot niet. Er zijn ook geen onderburen om me zorgen over te maken.

Trainermatten zijn beschikbaar bij Wiggle en bol.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën