Wahoo Kickr Snap

Wahoo Kickr Snap
(Last Updated On: 17/02/2022)

De Wahoo Kickr Snap is de interactieve weel-on smart trainer van Wahoo. Voel de stijgingspercentages in je benen en geeft het beste van jezelf op een Kickr Snap. Het is zeker niet de goedkoopste weel-on trainer, maar je krijgt er wel een kwaliteitsvol product voor terug dat out of the box met de meeste software zal werken. Wahoo heeft al bewezen dat ze degelijke fietstrainers afleveren.

Inhoud

Wahoo Kickr Snap in actie

Wahoo Kickr Snap gen 2 - krachtige weel-on trainer

De Wahoo Kickr snap gen 2 is een van de nauwkeurigste en krachtigste weel-on trainers op de markt. Na een correcte kalibratie heeft hij een nauwkeurigheid van 3%. Hij is geschikt voor intensief gebruik en dus geschikt voor de fanatieke indoor fietser. De Wahoo Kickr Snap is een interactieve trainer wat zorgt voor een zeer realistische fietservaring. Hij past de weerstand aan volgens het terrein waarin je aan het rijden bent in de gebruikte software. Hij kan hellingen van 12% nabootsten en een heeft maximaal vermogen van 1500 watt. Meer dan een gemiddelde wielerliefhebber zal nodig hebben voor een realistische fietservaring.

De Kickr Snap is gemaakt van hoogwaardig carbonstaal met een brede basis. Deze geeft hem voldoende stabiliteit, ook tijdens de meest doorgedreven trainingen of online wedstrijden. De installatie van de Kickr Snap is eenvoudig. Je kan zowel een weg-, tijdritfiets of de mountainbike monteren op de Wahoo Kickr Snap.

Kalibratie van de Kickr Snap.

Kalibratie van het toestel gebeurd via een app van Wahoo. Via de Wahoo fitness app kan je een kalibratie van de fietstrainer uitvoeren. Zoals voor elke weel-on trainer is de druk door de rol op het achterwiel en de bandendruk van groot belang om zo accuraat mogelijke gegevens te krijgen. Gebruik van een specifieke buitenband voor fietstrainers kan ook de juistheid van de waardes verhogen. Wil je echt correcte data dan kan je gebruik maken van een vermogensmeter en deze gebruiken als data die worden gebruikt in de trainingssoftware die je verkiest.

Kickr Climb en Kickr Headwind.

De Kickr snap is compatibel met de Kickr Climb en de Kickr Headwind. Met de Climb kan je hellingen nog realistischer maken. De headwind zorgt voor de afkoeling. Deze extra’s zijn tof, maar hebben ook een prijskaartje. Als je een dergelijke investering doet zou mijn voorkeur uitgaan naar een top direct drive fietstrainer zoals de Tacx Neo serie en de Kickr direct drive.

Verbinden met apps van derden

Verbinden met apps om indoor te trainen vormen geen probleem. De Kickr Snap is uitgerust met ANT + en Bluetooth. Je kan verbinden met fietscomputer, smartphone, tablet of PC met het type verbinding dat je voorkeur geniet. 

De fietstrainer werkt perfect samen met Zwift, Rouvy, Bkool en andere software om indoor te fietsen. Voor een goede werking kan je best de firmware van de fietstrainer up to date houden. Dit kan via de App van Wahoo. De Wahoo Fitness app kan je vinden in de Appstore voor iOS en de Google Play Store voor Android. 

Kenmerken van de Wahoo Kickr Snap

Aandrijvingwielaandrijving
Type remmagneetrem
Type fietstrainersmart interactieve fietstrainer
Maximale weerstand1500 watt
Maximale helling12%
instelbare weerstandvia app
netstroom nodigja
compatibel met 29″ja
gewicht vliegwiel4,7 kg
gewicht trainer17 kg
jaar introductie2017

Voordelen

  • compact en stabiel
  • 1500 watt is veel voor een weel-on fietstrainer
  • werkt samen met meeste software.

Nadelen

  • kalibratie nodig.
  • ERG mode is minder goed dan duurdere fietstrainers.
  • Geen meegeleverde adapter voor steekas.

Wat ontvang je in de doos van de Wahoo Kickr Snap?

Wat zit in de doos van de Wahoo Kickr Snap?

  • fietstrainer
  • Voorwielsteun
  • Snelspanner
Voor een fiets met een steekas heb je een adapter nodig.

Unboxing en review van de Kickr Snap door GPLama.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën