Wat is er met de fence in Zwift gebeurd?

(Last Updated On: 23/12/2020)

Wat is er met de “fence” in Zwift gebeurd? De fence of het hek als je wil zorgde ervoor dat in groepsritten de groep beter bij elkaar bleef. Het was een ideale tool om in groepsritten de snelheid onder controle te houden.

Wat deed de Fence?

De rideleader of groepsleider kon de fence instellen zodat ze op een bepaalde afstand voor hem zat. Ging je voorbij de fence dan kreeg je 1 minuut de tijd om je plaats achter de fence terug in te nemen. Deed je dit niet dan was het verdict onverbiddelijk. De groepsrit was voorbij voor. Je kon dan gewoon je weg alleen vervolgen.

Voordelen van de Fence.

De Fence had wel degelijk voordelen. De snelheid van de groep was door de groepsleider beter onder controle te houden. Mensen die het tempo opdreven weren uit de groep gezet of moesten hun tempo aanpassen. Het maakte groepsritten echt wel meer gecontroleerd. Zonder fence werd het tempo opgedreven en bleven er vaak maar een beperkt aantal rijders in de buurt van de groepsleider. Dit was zeker het geval met de ritten aan een lager tempo. In die groepen, die zicht vaak op beginnende Zwifters of minder getrainde mensen richten, is het tempo zeker van belang. Mensen halen af als ze voelen dat het tempo veel hoger ligt dan aangegeven inde omschrijving van de rit.
Zwift is voor iedereen en dat moet ook zo blijven. Iedereen moet kans krijgen een rit te rijden in groep dat past bij zijn niveau.

zwift

Wat is er gebeurd met de Fence in Zwift?

Na een update begin 2020 deed de Fence zijn werk niet meer naar behoren. Renners werden ten onrechte uit de rit gezet en de Fence maakte soms bizare sprongen. Naar mijn gevoel was dat voor de update veel minder het geval. Na de update kon het gebeuren dat je mooi achter de fence zat maar toch een melding kreeg alsof je ze doorbroken had.

Zwift heeft dan beslist de fence uit te schakelen voor alle ritten. De fence bestaat nog hij kan alleen niet geactiveerd worden.

Weet je niet wat de fence is?

Voor zij die maar recent Zwift gebruiken onderstaande filmpje van GP Lama die een test doet met de fence om uiteindelijk uit de rit te worden verwijderd. Allemaal voor de wetenschap.

GP Lama test de fence

Komt de Fence in Zwift nog terug?

Dat is de vraag die veel rideleaders van groepsritten zich stellen. Aanvankelijk had Zwift gecommuniceerd dat de fence eind maart via een update terug beschikbaar zou zijn. We zijn ondertussen half mei en de fence is nog altijd niet terug.

Ik vermoed dat de fence of iets gelijkaardigs terug in gebruik zal worden genomen maar enkel na voldoende testen door Zwift. Van mij mag de fence zo snel mogelijk terug beschikbaar zijn. Groepsritten die eindigen in allemaal kleine groepjes kan niet echt de bedoeling zijn.

De fence is terug in aangepaste vorm

De fence is terug geactiveerd in een de update van 8 augustus.
Het is nu 1 september en ik heb tijdens een aantal van mijn laatste groepsritten gemerkt dat Zwift terug meer gebruikt wordt. De organisatoren van de groepsritten kunnen zelf bepalen of ze al dan niet de fence wensen te gebruiken. Ook kunnen ze tijdens de rit ze op en af zetten. Bijvoorbeeld ze enkel gebruiken op hellingen.

Ik heb wel gemerkt dat de fence iets minder “agressief” is dan de vorige versie. Je krijgt geen tijdsmelding meer en het verwijderen uit de groepsrit is er ook niet meer bij. Eigenlijk krijg je enkel nog een melding dat je moet vertragen en terug in de groep plaats moet nemen.


Wat is jullie mening over de fence? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën