Watopia figure 8

Figure 8 forward in Watopia - Zwift
(Last Updated On: 30/12/2020)

De Figure 8 in Watopia is een van de oudere routes op het virtuele eiland. Toen combineerde het alle wegen die beschikbaar waren in het spel. Ondertussen zijn er een heel deel uitbreidingen gekomen waardoor deze route redelijk centraal gelegen is op het eiland.

Onlangs was deze route nog het strijdtoneel voor het virtuele WK 2020. Het was het eerste officiele WK esport wielrennen onder de vlag van de UCI en dus ook de eerste keer dat een officiele wereldkampioenentrui speciaal voor de esport werd uitgereikt bij de dames en de heren. 

Watopia figure 8

Afstand29,80 km
Aanloop0,20 km
Totaal 1 x route19,70 km
hoogtemeters234 m
Hm/10 km78,52 m

Bekilimmingen

Hilly KOM reverse
Hilly KOM Forward

Sprints

Sprint reverse
Sprint forward

Kaart van Watopia figure 8

Figure 8 in Watopia - Zwift

Profiel van Watopia figure 8

Profiel van Figure 8 in Watopia

Figure 8 in Watopia - de route en info.

De Start van deze route bevindt zich aan de start en aankomst in het centrum van Watopia. De route vangt aan na het overschrijden van de aankomstlijn in het centrum. De aanloop en lead-in kan 100 meter of 500 meter zijn naargelang waar je wordt gedropt.

Na de start gaat het richting Ocean Boulevard door de tunnel onder het water om te vervolgen via de kleine haven en stukjes onverharde weg naar de eerste klim. De Hilly KOM reverse is geen al te zware klim waarvan het zwaartepunt in de eerste paar honderd meter ligt. Na dit eerste stuk is het aan lage percentages tot op de top van de Hilly KOM.

Na een klim komt een afdaling en dat is in dit geval niet anders. Deze brengt je terug naar het centrum van Watopia en langs de aankomst en vertrekplek, maar dan nu in de tegenovergestelde richting. De route voert je in de richting van het Italiaans dorp, maar niet zonder eerst te sprinten net voor het dorp. Een korte sprint van de 200 meter die je dan nog eens kan aangaan net na een korte afdaling. 

De helft van de route ligt nu achter je. Vanaf het Italiaanse dorp gaat het terug richting Ocean Boulevard en de tweede klim van de dag. Nu is het de HIlly KOM die aan de beurt is. Weerom ligt het zwaartepunt in de eerste paar 100 meter. Lang is deze klim niet en ideaal voor een korte stevige inspanning.

Na de klim volgt dan de afdaling die we al gedaan hebben maar dan in tegenovergestelde richting. We vervolgen nu de Hilly route welke de eerste en toen enige route was op Watiopia. Nog een sprint bij het buitenkomen van het Italiaanse dorp. Nu een wat langere sprint van 400 meter.

Het laatste deel van de route is tijdens een rustige rit zeker niet zwaar maar in een wedstrijdsituatie niet te onderschatten. Er volgt nog een oplopend stuk van een paar 100 meter en dan een golvende weg tot op een km van de streep. Eens deze hindernissen overwonnen en de aankomst overschreden in het centrum van Watopia mag je een extra badge toevoegen aan je virtuele trofeeënkast in Zwif.

Beelden zeggen meer dan woorden

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën