welke PC desktop of Laptop om Zwift te gebruiken

(Last Updated On: 18/02/2022)

Om Zwift te kunnen gebruiken heb je een heb je een toestel nodig waarop de software haar werk kan doen. De prestatie van Zwift zal afhangen van de configuratie van de PC. De desktop of Laptop moet voldoen aan minimumvereisten om Zwift uit te kunnen voeren.

 • OS: Windows 7 x64 bit, OSX 10.8.
 • Processor: Intel Core 2 Duo.
 • Memory: 4GB.
 • Graphics: 1GB dedicated GPU, of embedded Intel HD 4000/AMD R5.
 • Harde schijf: 4GB vrije ruimte.

Een laptop of desktop die aan deze vereisten voldoet zal Zwift kunnen uitvoeren. Grafisch zal het dan allemaal wat minder zijn maar het gebruik van het programma zal er niet onder leiden.

Wat wel een probleem kan zijn is het deelnemen aan groepsevents met heel veel deelnemers. Dit kan zorgen voor schokkende beelden en avatars die bizarre trajecten volgen. De reden hiervoor ligt wel niet alleen bij de configuratie van de PC, maar ook de kwaliteit van de internetverbinding.

Persoonlijke ervaring met laptops

De huidige laptop die ik gebruik voor Zwift is een Asus en heeft onderstaande specificaties:

 • OS: Windows 10
 • Processor: Intel Core i7-5500U 2.40GHz.
 • Memory: 8 GB.
 • Graphics: Nvidia Geforce 920M.

Deze Laptop werkt naar behoren en doet meer dan zijn werk. Het opstarten van Zwift duurt soms wel een tijdje. Het opstarten op mijn smartphone gaat sneller dan op de laptop.

De details in Zwift zijn wel veel meer uitgewerkt op de Asus en alles loopt vlot. Het is ook niet meer de nieuwste laptop en een nieuwere zal wel betere prestaties leveren. Een SSD zou al zorgen voor het veel sneller opstarten van Zwift.

Onder een aantal schermafbeeldingen van Zwift op de Asus.

Naast deze laptop gebruik ik ook soms een Lenovo Miix 320. Dit is een 2 in 1 met afneembaar toetsenbord. Het voordeel van deze laptop/tablet is dat ik hem in de tablethouder op het stuur kan bevestigen.

 • OS: Windows 10
 • Processor: Intel ATOM x5.
 • Memory: 2 GB.
 • Graphics: Intel HD Graphics 400.

Dit kleine laptopje is grafisch veel minder sterk en dat zie je ook in Zwift. Er zijn minder detail in Zwift. Zo is er bijvoorbeeld geen schaduw van de fietsers en omgeving.

Zwift werkt ook vlot op de Lenovo. Tot nu toe heb ik daar geen problemen mee gehad.

Onder een paar schermafbeeldingen van Zwift op de Lenovo.

Welke laptop zou ik kopen voor zwift?

Ik heb wel overwogen een nieuwe laptop te kopen om betere prestaties te hebben en ook wat opzoekingswerk gedaan naar welke specifikaties er dan een beter resultaat geven dan de configuratie die ik nu heb.

Voorla de grafische kaart blijkt belangrijk te zijn met een voorkeur voor een NVIDIA GeForce GTX 1050 of beter. De processor een Intel Core i5 of beter.

Bij BOL kwam ik dan uit op een Asus Vivobook.

Deze beschikt over alle specificaties om volop van Zwift te kunnen genieten. Je hebt dan een laptop die grafisch sterk genoeg is om Zwift grafisch helemaal tot zijn recht te laten komen. Een groot tweede scherm zal dan een mooi resultaat geven.

Macbook kan ook natuurlijk.

Ik heb geen ervaring met macbook maar dat is natuurlijk ook een optie die een mooi grafisch resultaat zal geven.

Overzicht van de vereisten voor Zwift

Onder een overzicht van de vereisten die je desktop of laptop moet hebben om Zwift te kunnen uitvoeren.
Met de minimuvereisten zal het programma werken maar grafische zal er veel minder detail te zien zijn.

Een groot voordeel is dat je een gratis testperiode hebt van 7 dagen bij Zwift. Dit geeft je de kans om te testen dat je PC Zwift kan draaien. Lukt diet niet dan is de smartphone ook een optie.

 minimum
verreisten
BetterIdeaal
OSMicrosoft® Windows 7 64bit of hoger, of macOS® 10.10 of hogerMicrosoft® Windows 7 64bit of hoger, of macOS® 10.10 of hogerMicrosoft® Windows 7 64bit of hoger, of macOS® 10.10 of hoger
CPUIntel® Core™ 2 DuoIntel® Core™ i5 of AMD Athlon™Intel® Core™ i7 ofAMD Ryzen™
RAM4GB8GB8GB
GPU1GB dedicated GPU, of embedded Intel® HD 4000 or AMD R52GB Radeon™ R9 200 series, ofNVIDIA® GeForce™ GTX 6502GB Radeon™ R9 290 series, of NVIDIA® GeForce™ GTX 970
HD4GB vrije ruimte op harde schijf4GB vrije ruimte op harde schijf4GB vrije ruimte op harde schijf

Update

Ik heb ondertussen een nieuwe laptop gekocht en toch rekening gehouden met Zwift bij de keuze van. Uiteindelijk is de keuze gevallen op een laptop van Coolblue. Een HP Pavilion met een
Intel Core i7 Processor (Ice Lake) en als videokaart een NVIDIA GeForce GTX 1050.

De prestatie van Zwift is perfect en de grafische kwaliteit is top. Het is nog even afwachten hoe de prestatie gaat zijn bij events met heel veel deelnemers. Bij de voorgaande laptop gaf dit wel problemen. Ik had dan vaak last van een schokkerig beeld en dat is niet echt aangenaam. Ik verwacht dat dit met de HP Pavilion niet het geval zal zijn.

Vertrekpunt op Watopia
Vertrekpunt op Watopia – dektop of laptop

Update Zwift met HP Pavilion

We zijn nu een aantal maanden ver en heb al vele uren op Zwift doorgebracht met de HP Pavilion als toestel waarop ik Zwift draai. Ik heb nog geen echte nadelen kunnen ondervinden en ook tijdens grote events waren er geen problemen. Ik heb aan een aantal hele grote events met veel deelnemers deelgenomen en die verliepen allemaal vlot.

Geen schokkerige beelden bij dit type events en ook niet tijdens andere ritten. De details zijn veel beter dan met de vorige laptop. Als Laptop voor Zwift is de HP Pavilion in de configuratie die ik hem heb gekocht zeker meer dan geschikt voor Zwift. Naast Zwift gebruik ik hem ook voor andere taken waaronder het bijwerken van deze website en ook hier presteert hij heel goed.

Als ik dan toch een opmerking moet geven over de HP Pavilion dan is het dat de ventilator redelijk luidruchtig is. Deze opmerking kwam ik ook tegen in de reviews bij het aankopen. Mij stoort dit niet maar als je een muisstille laptop wenst kan je beter naar een ander type zoeken.

Deze Pavilion is niet meer te verkrijgen maar er zijn voldoende goede alternatieven te vinden op Coolblue.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën