Winter komt eraan en zwift is de oplossing

(Last Updated On: 06/05/2020)

De winter komt dichterbij en het weer wordt minder aanganaam om in te fietsen. De laatste twee weekends zijn niet echt uitnodigend geweest om nog buiten te fietsen. Zwift is dan de ideale oplossing. Je kan binnen fietsen en ondanks dat je tussen vier muren zit kan het best nog wel aangenaam zijn.

Zwift - lekker warm fietsen in de winter
Zwift – lekker warm fietsen in de winter

Nieuwe wegen in Zwift

Sinds vorige winter zijn er verschillende updates geweest waarbij d parcours van zift zijn uitgebreid of geheel nieuwe toegevoegd.
Ter ere van de ronde van Italië werd het parcours van de proloog toegevoegd aan zwift. Het is een kort parcours met een heel pittige beklimming en het wordt ook niet vaak opgenomen in de kalender.

Verder zijn er toevoegingen geweest aan Watopia. Watopia is ondertussen een heel uitgebreid parcours geworden waar vlak kan rijden maar evenzeer veel hoogtemeters maken.

Harrogate werldkamioenschap in Yorkshire
Harrogate wereldkampioenschap in yorkshire

Harrogate in Yorkshire, het WK wielrenen 2019 kan je ook zelf rijden op zwift. Dit is het laatste nieuwe parcours dat is toegevoegd aan zwift. Ondertussen is het al het derde Wparcours dat zijn eigen versie krijgt in zwift. Richmond en Innsbruck gingen Yorkshire al voor.

Conditie onderhouden in de winter

Geen zin meer in koude voeten of half bevroren handen dan geeft Zwift je een oplossing. Die oplossing biedt ook veel meer dan saaie uurtjes draaien op de indoor trainer.
groepsritten, gestructureerde trainingen of racen is allemaal mogelijk in zwift en dit samen met andere gebruikers van over heel de wereld. Gewoon op je eentje rijden is natuurlijk ook mogelijk.
De beklimming van Alpe d’Huez of Alpe de Zwift behoort ook tot de mogelijkheden. Een replica van de echte beklimming die heel kort de werkelijkheid benaderd en al zeker als je een goeie smart trainer bezit.

Zwift is zeker het abonnement waard en geeft je de juiste tools om tijdens de koude wintermaanden de conditie op peil te houden of zelfs te verbeteren.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën