WK e-sports wielrennen 2022 in Zwift – New York

WK e-sports wielrennen 20220 in Zwift - New York
(Last Updated On: 13/10/2021)

De UCI heeft vandaag bevestigd dat Zwift, het indoor fitnessplatform, op 26 februari 2022 de UCI wielrennen Esports wereldkampioenschap voor 2022 zal organiseren.

De wedstrijd zal niet doorgaan in Zwift’s Watopia maar op de New York kaart. Deze geeft een futuristische kijk op de omgeving in en rond Central Park van New York.

WK e-sports wielrennen 2022 in Zwift – New York

Racers zullen de Knickerbocker-route aanpakken, een uitdagend parcours dat een UCI Wereldkampioenschapsevenement waardig is. Vlakkere wegen afgewisseld met korte steile hellingen zorgen voor een selectieve race. De wedstrijden lopen over twee volledige ronden van de 22,5 km lange route voordat ze eindigen op de top van de New York KOM, een klim van 1,4 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,1% en maximale hellingen tot 17%. In totaal zullen de renners 54,9 km en 944 m klimmen afleggen. De raceafstand en prijzengeld zullen gelijk zijn voor zowel heren- als damesraces.

“Ik ben enthousiast over de mogelijkheid om voort te bouwen op het succes van het mijlpaalevenement van vorig jaar met de tweede UCI Cycling Esports Wereldkampioenschappen”, zegt David Lappartient, UCI-president. “De Olympic Virtual Series die eerder dit jaar werd gehouden, liet zien hoe esports in de wielersport het vermogen heeft om wereldwijde deelname aan de wielersport te stimuleren. Het is daarom opwindend om een ​​nieuwe kans te onthullen voor opkomende wielersportsterren, waardoor ze kunnen concurreren met bekende namen uit het UCI WorldTour-peloton.”

WK e-sports wielrennen 2022 – toegangkelijk voor iedereen

De UCI Cycling Esports World Championships 2022 belooft een van de meest toegankelijke Wereldkampioenschappen tot nu toe te worden, met een nieuw kwalificatietraject. Vijf continentale kwalificatiewedstrijden voor de UCI 2022 Cycling Esports Wereldkampioenschappen, die Oceanië, Azië, Europa, Afrika en Amerika bestrijken, staan ​​open voor esports-topconcurrenten van over de hele wereld en zullen plaatsvinden op 27-28 november 2021. De top vijf van elk race krijgt een start in de Elite 2022 UCI Cycling Esports Wereldkampioenschappen en zal racen voor hun respectievelijke nationale federatie. Alle details over het kwalificatietraject zijn hier te vinden .

“Ik ben verheugd dat de niet profs deze mogelijkheid om deel te nemen aan de UCI Cycling Esports World Championships in 2022 aangeboden krijgen”, zegt Eric Min, CEO en medeoprichter van Zwift. “Cycling Esports is ontstaan ​​vanuit de gewone gebruikers, niet anders dan enige andere vorm van esports-competitie, en het is binnen deze gemeenschap waar het meeste talent ligt. Esports fietsen is een nieuwe discipline. Vaardigheid, tactiek en ervaring spelen allemaal een grote rol. Ik geloof echt dat we een van de meest toegankelijke vormen van concurrentie creëren.”

Naast het kwalificatietraject dat openstaat voor Iedereen, zal de UCI ook automatische uitnodigingen toekennen aan 23 nationale federaties. Plaatsen worden toegekend op basis van een combinatie van de omvang van de Cycling Esports-gemeenschap en op basis van zowel esports als UCI-wegranglijsten. Meer gedetailleerde criteria, die te zijner tijd zullen worden vrijgegeven, zullen ervoor zorgen dat alle vijf continenten voor zowel vrouwen als mannen vertegenwoordigd zijn en dat het maximaal mogelijke aantal inzendingen voor beide geslachten hetzelfde zal zijn.

¨Ik ben erg verheugd om het nieuws te horen dat Zwift de tweede editie van de UCI Cycling Esports World Champs zal organiseren!” Zegt Ashleigh Moolman Pasio, profwielrenner bij SD Worx en 2020 UCI Cycling Esports World Champion. “Ik geloof dat het goed is voor Zwift om gastheer te zijn van de meest prestigieuze esports-race van het jaar, aangezien ze momenteel de leiders zijn in de esports-beweging met hun vele community-competities en de Premier League-races op hun platform. Ik ben ook erg blij om de vooruitgang van de esports-discipline te zien met de mogelijkheid voor gemeenschapsatleten om zich deze keer te kwalificeren voor de Wereldkampioenschappen. Het is geen geheim dat ik een groot voorstander ben van virtueel fietsen en gepassioneerde esports-fietsers,

Deelnemers strijden opnieuw volledig op afstand vanuit hun eigen woonkamer, garage, trainingcenter,…. . Zwift PowerUps zullen beschikbaar worden gemaakt in zowel de Continental Qualifiers als de Elite Championships. De winnaars van beide races krijgen het UCI Cycling Esports Rainbow Jersey dat uiteraard virtueel wordt uitgereikt. De winnaars ontvangen ook fysieke truien die ze het volgende jaar in esports-competities kunnen dragen.

Meer informatie over de UCI Cycling Esports World Championships 2022 zal in de komende maanden worden onthuld.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën