WK in Zwift gereden en eerst wereldkampioenen esports bekend.

resultaat WK in Zwift 2020
(Last Updated On: 11/12/2020)

Het eerst WK in Zwift is gereden en de eerste wereldkampioenen esports wielrennen zijn bekend. De twee wedstrijden werden vandaag verreden en live uitgezonden op Sporza en Eurosport.

WK esports bij de vrouwen.

Bij de vrouwen namen drie Nederlandse vrouwen deel aan de wedstrijd. Ze deden dit met een wildcard. Dit omdat de KNWU geen team afvaardigden. Voor België stond enkel Mieke Docx aan de start. Geen van hen speelde een rol van betekenis in de wedstrijd. Ze zitten dan ook in een rustperiode en moesten racen tegen dames die zicht specifiek hebben voorbereid.

Het WK bij de vrouwen had het verwachte verloop. De groep werd bij elke beklimming uitgedund. Echte ontsnappingen waren niet te noteren en er kwam bij aanvang van de klim richting aankomst nog een kleine 25 rensters in de aanmerking voor de winst. De Zuid Afrikaanse Ashleigh Moolman-Pasio nam al vroeg in de beklimming het initiatief en kon alle andere rensters achter zich houden tot op de streep. Sarah Gigante drong nog aan maar moest in Ashleigh Moolman-Pasio haar meerdere erkennen.

Ashleigh Moolman-Pasio is de eerste officiële wereldkampioen esports wielrennen. Dat staat wel mooi op je palmares.

WK Zwift wielrennen - Ashleigh Moolman-Pasio
WK Zwift wielrennen – Ashleigh Moolman-Pasio

WK in Zwift bij de mannen.

Net als bij de vrouwen stonden er bij de mannen ook een aantal grote namen aan de start. Bij de mannen geen Nederlanders aan de start. België vaardigde een team af van 9 renners. Speerpunt was de ervaren Zwifter Lionel Vujasin.

Het verloop bij de mannen was een copy paste van de vrouwen. Het Canadese team was redelijk bedrijvig tijdens de wedstrijd en probeerde even weg te komen met een groep van drie Canadese rijders. Victor Campenaerts heeft ook niet anoniem meegereden in de wedstrijd en heeft een aantal pogingen gedaan weg te raken met een groepje. Uiteindelijk was het een groep van 40 renners die aan de slotklim begonnen. De Duitse ploeg nam het initiatief in de eerste helft van de klim en het was de Duitse roeier Jason Osborne die zich doorzette na de haarspeldbocht en stand hield tot op de streep. Hij had meer dan 2 seconden voorsprong op nummer 2. De Deen Anders Foldager.

WK Zwift wielrennen - Jason Osborne
WK Zwift wielrennen – Jason Osborne

Uitslagen van de wedstrijden.

De volledige uitslagen van de wedstrijden kan je vinden op de website van Zwift.

De uitslagen zijn pas definitief na controle door het ZADA. “Zwift Accuracy and Data Analysis”: opgericht eind 2016 als een om eerlijkheid in Zwift-races te helpen verzekeren. ZADA wordt nu gerund door een team van Zwift. Normaal gesproken worden alle podiumfinishers en minstens twee willekeurige rijders onderworpen aan ZADA-beoordeling na afloop van elke door Zwift gesponsorde race. De gegevens van de wedstrijden worden onderzocht op afwijkingen. Onlangs hebben nog twee rensters een schorsing gekregen door afwijkende waardes.

Wereldkamioenschap esports in Zwift herbekijken?

Heb je de wedstrijd gemist dan kan je ze hier op Youtube herbekijken.

WK esports wielrennen in Zwift 2020

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën