WK wielrennen op rollen in 2020

(Last Updated On: 30/09/2019)

Het wereldkampioenschap wielrennen is maar net gereden en kreeg met Mads Pedersen een mooie winnaar. Het wereldkampioenschap ging door in het Britse Harrogate in Yorkshire.

Zwift werkt samen met de UCI

De samenwerking tussen zwift en de UCI is zeker niet nieuw. Zwift heeft al drie van de laatste 5 wk-parcours toegevoegd aan zijn aanbod. Je kan koersen in Richmond, Innsbruck en Yorkshire.

Nu gaan ze dus nog een beetje verder en zijn de eerste stappen gezet om samen een WK wielrennen op rollen te organiseren. Details zijn nog niet beschikbaar maar men wil het graag laten doorgaan in de periode van het echte WK op de weg in Aigle, de thuishaven van de UCI.

Er zullen regionale en nationale kwalificaties worden georganiseerd, tussen de WorldTour-wedstrijden door, zodat ook profs zich kunnen plaatsen voor het elektronische WK. 

“We moeten blijven uitkijken naar technische innovaties binnen onze sport”, zegt UCI-voorzitter David Lappartient. “En we moeten relevant blijven bij een breed publiek. Zwift biedt een kans om een jonger publiek aan te trekken.”

Zwift zet in op e-sports

Racen in zwift is al lang niet meer nieuw. Wat wel nieuw is, is de samenwerking met de wielerbonden om wedstrijden te organiseren. De Nederlandse wielerbond was de eerste om de nationale kampioen op zwift te erkennen. Ondertussen zijn er nog een aantal nationale bonden die dezelfde stap hebben gezet. Nu springt dus ook de UCI op de kar en dit kan enkel maar ten goede komen van de gebruikers van Zwift.

Laat ons niet vergeten dat het grootste deel van de gebruikers van Zwift niet racen. Zwift is voor hen enkel een welgekomen oplossing om het onderhouden van de conditie op rollen aangenamer te maken. Voor sommigen heeft het zelfs volledig het outdoor rijden vervangen.

Reageer op dit artikel:

Wil je een nieuwe fietstrainer? Fietstrainer bij bol kan je ook altijd overwegen. Deze link brengt je naar alle beschikbare fietstrainers. Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Categorieën